Λιμάνι Πειραιά: Βίντεο από τη διάσωση ηλικιωμένης που έπεσε από πλοίο με προορισμό την Πάρο
Τριετίες – Επιστροφή: Οδηγίες από τη ΓΣΕΕ για υπολογισμό και διεκδίκηση
Αυχενικό σύνδρομο: Πάσχουν 1.000.000 Έλληνες
Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία”
Tέλος τα χειρόγραφα τιμολόγια στους αγρότες – «Έρχονται» πρόστιμα
Περιφέρεια Ν. Αιγαίου: Στον Διεθνή Διαγωνισμό Δώρων Γαστρονομίας World Food Gift Challenge τρία προϊόντα της
Φ. Φόρτωμας: Έως 29 Απριλίου 2024 εγγραφή για την επιστολική ψήφο
Νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος Ρόδου, Στέφανος Καψάλης
Παροπλισμένο φορτηγό – γερανός παραδόθηκε στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης
Μ. Καφούρος στην Ολομέλεια της Βουλής: «Ο δημιουργικός τομέας θα μπορεί να αποκτήσει αναπτυξιακή, οικονομική και επενδυτική προοπτική»
Νέα Αριστερά – Αναφορά με θέμα: «Αυθαίρετη μετακίνηση υπαλλήλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου»

Η Αμοργός αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική της ταυτότητα

491
SHARES
1.4k
VIEWS

Η συμμετοχή της Αμοργού στο πρόγραμμα «Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine» παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση – πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμοργού.

O δημιουργός του προγράμματος Γιώργος Πίττας παρουσίασε τα πρώτα 25 μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Αμοργού, στα οποία παρέδωσε τα διπλώματα συμμετοχής ενώ ενημέρωσε τους παριστάμενους για την πρόοδο της ψηφιακής πλατφόρμας Greekgastronomyguide.gr όπου φιλοξενείται ο ψηφιακός χάρτης του νησιού.

Στα μέλη της Κοινότητας και στο Δήμο παραδόθηκαν 10.000 έντυποι γαστρονομικοί οδηγοί, που θα διανέμονται στους επισκέπτες της Αμοργού. Ο έντυπος οδηγός, η έκδοση του οποίου πραγματοποιήθηκε με την χορηγία του Δήμου, εκπροσωπεί κατά τον καλύτερο τρόπο την εικόνα και το περιεχόμενο της Γαστρονομίας του νησιού. Μαζί με τον ψηφιακό οδηγό θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ανάδειξη και προώθηση της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού

Πρωταγωνιστές των Γαστρονομικών Κοινοτήτων είναι οι επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής προσφοράς του τόπου τους με απώτερο στόχο η γαστρονομία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της εν λόγω περιοχής.

Ο δήμαρχος Αμοργού Λευτέρης Καραΐσκος δήλωσε σχετικά. « Η αγάπη του Γιώργου Πίττα για την Αμοργό και η προβολή της μέσα από τα κείμενα του είναι αναμφισβήτητη. Ο Δήμος Αμοργού στήριξε από την αρχή την ιδέα του για τις Γαστρονομικές Κοινότητες. Είμαι σίγουρος πως ο αριθμός των μελών από τους επαγγελματίες του νησιού θα αυξηθούν. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε και να διαδώσουμε την αμοργιανή γαστρονομία και αυτό θα υλοποιηθεί μέσα από εργαλεία όπως οι έντυποι και ψηφιακοί οδηγοί που θα βοηθήσουν τους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τους γαστρονομικούς θησαυρούς μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία”

Φ. Μαυρομμάτης: “Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας – Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία”

Φ. Μαυρομμάτης: "Η παιδεία στις πρώτες προτεραιότητές μας - Νέες σύγχρονες προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία" Ο Αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών...

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.