• Latest
  • Trending
  • All
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενεργοποιεί τους νέους για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος – 9η ετήσια συνάντηση γαστρονομίας 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενεργοποιεί τους νέους για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος – 9η ετήσια συνάντηση γαστρονομίας 

24/10/2022
Ο καιρός την Πέμπτη – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Η πρόγνωση του καιρού για την Πρωταπριλιά

31/03/2023
Πασχαλινοί προορισμοί: Πληρότητα 90% σε καταλύματα και πλοία | Ευχάριστα νέα για νησιά των Κυκλάδων

Πασχαλινοί προορισμοί: Πληρότητα 90% σε καταλύματα και πλοία | Ευχάριστα νέα για νησιά των Κυκλάδων

31/03/2023
ADVERTISEMENT
Τότε ξεκινάει… και έτσι ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων

Ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων για τις εκλογές

31/03/2023
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Γαύδου

Σεισμός στην Κύθνο

31/03/2023
Υπουργείο Οικονομικών: Οι όροι για τη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους σε 72 δόσεις – Αναβίωση των 100 δόσεων

Υπουργείο Οικονομικών: Οι όροι για τη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους σε 72 δόσεις – Αναβίωση των 100 δόσεων

31/03/2023
Τουριστικές Επενδύσεις: 562 αιτήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Υπουργείο Τουρισμού: Δημιουργείται η πλατφόρμα «My Digital Tourism»

31/03/2023
Ανακοίνωση του ΑΠΑΣ Νάξου για τη μη συμμετοχή του στο Final 4 Εφήβων

Ανακοίνωση του ΑΠΑΣ Νάξου για τη μη συμμετοχή του στο Final 4 Εφήβων

31/03/2023
Αστυνομικό Δελτίο: Συλλήψεις σε Μήλο και Πάρο

Σύλληψη μη νόμιμου αλλοδαπού στην Τήνο

31/03/2023
Από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου

Από σήμερα ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση μέσων αγκυροβολίας τουριστικών σκαφών στο λιμάνι της Νάξου

31/03/2023
Στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Ερμούπολης – Κάλεσμα στη δημόσια διαβούλευση

Στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της Ερμούπολης – Κάλεσμα στη δημόσια διαβούλευση

31/03/2023
Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο νέων νησιωτών στην Αθήνα από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων

Δωρεάν επιμορφωτικό σεμινάριο νέων νησιωτών στην Αθήνα από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων

31/03/2023
Διακοπή κυκλοφορίας στον κεντρικό δρόμο Βίβλου σήμερα από τις 10 έως τις 12 το πρωί

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Μπαμπαγιώτου στην Ερμούπολη

31/03/2023
ΑΓΓΕΛΙΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023
No Result
View All Result
Κυκλαδική
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    • Άνδρος
    • Αμοργός
    • Ανάφη
    • Αντίπαρος
    • Ίος
    • Κέα
    • Κουφονήσι
    • Κύθνος
    • Μήλος
    • Μύκονος
    • Νάξος
    • Πάρος
    • Σαντορίνη
    • Σέριφος
    • Σίκινος
    • Σίφνος
    • Σύρος
    • Τήνος
    • Φολέγανδρος
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    • Νότιο Αιγαίο
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Αγροτικά
    • Ακτοπλοΐα
    • Αλιεία
    • Ανάπτυξη
    • Εκπαίδευση
    • Εκκλησία
    • Ενέργεια
    • Κοινωνία
    • Κτηνοτροφία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Περιβάλλον
    • Τεχνολογία
    • Τουρισμός
    • Υγεία
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Υπόλοιπα Αθλήματα
  • ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
    • Αφιερώματα
    • Zoom
Κυκλαδική
No Result
View All Result

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενεργοποιεί τους νέους για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος – 9η ετήσια συνάντηση γαστρονομίας 

 Τις καλές πρακτικές και πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει για την συμπερίληψη των νέων παρουσιάστηκαν στην 9η σύσκεψη των ειδικών του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Γαστρονομία και τον Τουρισμό IGCAT  

by Αίθουσα Σύνταξης
24/10/2022
in ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενεργοποιεί τους νέους για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος – 9η ετήσια συνάντηση γαστρονομίας 
493
SHARES
1.4k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
ADVERTISEMENT

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 συμμετείχε στο  διαδικτυακό σεμινάριο «Engaging Young Minds», που διοργάνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Τουρισμού, Πολιτισμού και Τεχνών IGCAT, στο πλαίσιο της ετήσιας σύσκεψης των ειδικών της γαστρονομίας, τουρισμού και πολιτισμού και των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Περιφερειών που απαρτίζουν το εν λόγω Δίκτυο.

Τις καλές πρακτικές και τα πρωτοποριακά προγράμματα που εφαρμόζει για την ενεργοποίηση και συμπερίληψη των νέων ανθρώπων σε διαφορετικούς τομείς της δημόσιας ζωής ανέδειξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατά τη συμμετοχή της στη σύσκεψη, όπου πήραν μέρος ειδικοί για τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και τη βιωσιμότητα, καθηγητές Πανεπιστημίου του εξωτερικού καθώς και εκπρόσωποι Περιφερειών από την Ευρώπη και τον κόσμο, ενδεικτικά από χώρες, όπως η Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Κροατία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Σκωτία, Δανία, Σλοβενία κ.α.

Η επένδυση στην γαστρονομία και η ενδυνάμωση των νέων ανθρώπων υπήρξε συνειδητή και συστηματική πολιτική επιλογή του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου που αποτυπώνεται σε πολλαπλές δράσεις. Η αποστολή νέων σεφ και νέων παραγωγών σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το European Young Chef Award και το World Food Gift Challenge, η υποστήριξη τους σε διεθνείς εκθέσεις, οι δράσεις του Περιφερειακού Φυτωρίου στις σχολικές μονάδες, όπως και οι παλαιότερες δράσεις Aegean Gardeners και Aegean mamas know best αποδεικνύουν την πίστη αυτής της Περιφερειακής αρχής στο ισχυρότερο ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο κεφάλαιο και στην επιλογή της να δίνει στους νέους ευκαιρίες για χωρίς αποκλεισμούς δημιουργία και ανάπτυξη.

Με νέους από το Νότιο Αιγαίο γέμισαν οι οθόνες των 100 περίπου συμμετεχόντων στο διαδικτυακό σεμινάριο

Στη σύσκεψη, πήραν μέρος νέοι νησιώτες από το χώρο της μαγειρικής, της εστίασης, της βιολογικής παραγωγής, της επιχειρηματικότητας και της εκπαίδευσης εκπροσωπώντας επάξια τις δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις του Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα:

–          ο Ανδρέας Δερμάτης, νέος σεφ από τη Ρόδο, νικητής του 2ου βραβείου στο περσινό European Young Chef Award

–          η Κρυσταλλένια Δρόσου, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης που εδράζεται στο νησί της Κω, Pandrosia

–          ο Δημήτρης Βουδούρης, νεαρό μέλος της οικογένειας που ανακατασκεύασε το Μυλοτόπι, στο χωριό «Κέφαλος» της Κω

– ο Γιώργος Ιωσηφίδης και η Παναγιώτα Τερζή, εκπαιδευτικοί και οι δύο, οι οποίοι στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus “European Students for Sustainability 2021-2023” δημιούργησαν το Kos Locally Grown, μια πλατφόρμα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων από το νησί του Ιπποκράτη (www.koslocallygrown.gr)

Το Νότιο Αιγαίο πρωταγωνίστησε με την κατάκτηση ενός ακόμα βραβείου και την ανακοίνωση ανάληψης διεθνούς διοργάνωσης στην Κω

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ανακοινώθηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού Food Film Menu για τα καλύτερα θεματικά βίντεο γαστρονομίας.

Μεταξύ περισσότερων από 50 βίντεο, η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από ειδικούς της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του κινηματογράφου διεθνώς απένειμε το βραβείο στην κατηγορία Καλύτερο βίντεο που προβάλλει τους European Young Chefs στο βίντεο «Λακάνη», από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ένα βίντεο φόρο τιμής στον αγροτικό και πολιτιστικό πλούτο της Περιφέρειας.

Σε σκηνοθεσία Σάββα Μανουσάκη, το «Λακάνη» είναι το βίντεο παρουσίασης του νεαρού σεφ Ανδρέα Δερμάτη που εκπροσώπησε το Νότιο Αιγαίο-Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2019 στα European Young Chef Award 2021.

«Το «Λακάνη» χαρακτηρίζει τη μετάδοση της γνώσης από τη μια γενιά στην άλλη. Η συνολική κινηματογράφηση είναι άψογη και η χρωματική διαβάθμιση καταπληκτική. Η ιστορία δείχνει τη σύνδεση μεταξύ του φαγητού και της φύσης και της παράδοσης στη σύγχρονη ζωή, φέρνοντας όχι μόνο τις παλιές συνταγές, αλλά και ολόκληρα εργαλεία, μυρωδιές και αισθήσεις που μπαίνουν σε μια εντελώς νέα δημιουργία», δήλωσε για την ταινία η Mai Damgaard Rasmussen (Δανία), μέλος της κριτικής επιτροπής, ιδρύτρια και διευθύντρια του κινηματογραφικού φεστιβάλ της Δανίας FoodFilmFestival.dk.

Η κατάκτηση του βραβείου δεν ήταν η μόνη στιγμή του συνεδρίου που η προσοχή όλων στράφηκε στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ενώπιων όλων των συμμετεχόντων-εκπροσώπων των Περιφερειών, ακαδημαϊκών, ειδικών σε θέματα γαστρονομίας, αγροτικής παραγωγής και βιωσιμότητας- ανακοινώθηκε η ανάληψη του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού Δώρων Τροφίμων (4th World Food Gift Challenge) από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία θα φέρει τη διεθνή αυτή συνάντηση παραγωγών και σχεδιαστών στο νησί της Κω, από τις 26 έως τις 29 Απριλίου του 2023.

Δύο νέοι επιχειρηματίες από το νησί του Ιπποκράτη στο ειδικό σεμινάριο «Βελτιώνοντας την καινοτομία, την προβολή και τη διάθεση των τοπικών δώρων τροφίμων»

Για το λόγο αυτό εξάλλου, η Περιφερειακή αρχή επέλεξε να έχει η Κως ισχυρή εκπροσώπηση στην ετήσια αυτή συνάντηση. Ειδικότερα, στο διαδικτυακό σεμινάριο «Βελτιώνοντας την καινοτομία, την προβολή και τη διάθεση των τοπικών δώρων τροφίμων», που συντόνισε η υπεύθυνη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τις δράσεις της γαστρονομίας, Βάσια Παπαηλία, πήραν μέρος ως ομιλητές δύο νέοι επιχειρηματίες από την Κω: η Κρυσταλλένια Δρόσου, ιδιοκτήτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της επιχείρησης που εδράζεται στο νησί της Κω, Pandrosia (www.pandrosia.gr), η οποία περιέγραψε πώς από την παραγωγή βιολογικής αλόης έφτασε να πουλάει σε όλη την Ελλάδα και να εξάγει καλλυντικά προϊόντα και βιολογικά τρόφιμα με βάση την αλόη και ο Δημήτρης Βουδούρης, της οικογένειας που έχει ανακατασκευάσει το Μυλοτόπι (www.mylotopi.com) ένα νέο χώρο πολλαπλών τοποθεσιών και προσφέρει μια ακριβή ενσάρκωση της καθημερινής ζωής των νησιωτών του περασμένου αιώνα, συμβάλλοντας ενεργά στη διατήρηση της τοπικής παράδοσης.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΣΤΟ KYKLADIKI.GR

Τώρα όλες οι ειδήσεις του kykladiki.gr στο Google News.

Tags: «Engaging Young Minds»βιωσιμότηταγαστρονομίανέοιΠεριφέρεια Νοτίου Αιγαίουσύσκεψητοπικά προιόντατουρισμός
Share197Tweet123Share49

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουριστικές Επενδύσεις: 562 αιτήσεις ύψους 1,6 δισ. ευρώ στον νέο αναπτυξιακό νόμο

Υπουργείο Τουρισμού: Δημιουργείται η πλατφόρμα «My Digital Tourism»

by Αίθουσα Σύνταξης
31/03/2023
0

Υπουργείο Τουρισμού: Δημιουργείται η πλατφόρμα «My Digital Tourism» Στη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Τουρισμού υπό τον τίτλο «My Digital...

World Food Gift Challenge:Επιλέχθηκαν τα 4 προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στην τελετή Απονομής των Βραβείων

World Food Gift Challenge:Επιλέχθηκαν τα 4 προϊόντα που θα εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια στην τελετή Απονομής των Βραβείων

by Αίθουσα Σύνταξης
30/03/2023
0

Επιλέχθηκαν τα τέσσερα δώρα τροφίμων και χειροτεχνίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου-Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας 2019, που θα εκπροσωπήσουν το Νότιο Αιγαίο...

Νάξος: Χέρι-χέρι Δήμος – Περιφέρεια Ν. Αιγαίου! – Τι αποφασίστηκε για ανάπλαση και κλειστό Φιλωτίου

Νάξος: Χέρι-χέρι Δήμος – Περιφέρεια Ν. Αιγαίου! – Τι αποφασίστηκε για ανάπλαση και κλειστό Φιλωτίου

by Άλεξ Γεωργαντάς
28/03/2023
0

Νάξος: Χέρι-χέρι Δήμος - Περιφέρεια Ν. Αιγαίου! - Τι αποφασίστηκε για ανάπλαση και κλειστό Φιλωτίου Περίπου 3,5 ώρες διήρκησε το...

Διαδικτυακή Εκδήλωση στο πλαίσιο της Πράξης ΝΑΥΣ

Β. Κικίλιας: Αυξημένη κατά 15% φέτος η κρουαζιέρα

by Αίθουσα Σύνταξης
28/03/2023
0

Β. Κικίλιας: Αυξημένη κατά 15% φέτος η κρουαζιέρα Βασίλης Κικίλιας: “+15% η κρουαζιέρα το 2023 σε σχέση με πέρυσι- Και...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  • Η πρόγνωση του καιρού για την Πρωταπριλιά
  • Πασχαλινοί προορισμοί: Πληρότητα 90% σε καταλύματα και πλοία | Ευχάριστα νέα για νησιά των Κυκλάδων
  • Ανακοίνωση της ΕΠΣ Κυκλάδων για τις εκλογές
  • Σεισμός στην Κύθνο
  • Υπουργείο Οικονομικών: Οι όροι για τη ρύθμιση οφειλών στους Δήμους σε 72 δόσεις – Αναβίωση των 100 δόσεων
  • Υπουργείο Τουρισμού: Δημιουργείται η πλατφόρμα «My Digital Tourism»
  • Ανακοίνωση του ΑΠΑΣ Νάξου για τη μη συμμετοχή του στο Final 4 Εφήβων
ADVERTISEMENT

ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νάξος: Ενοικιάζονται δύο ολοκαίνουρια διαμερίσματα και ένα δίχωρο πλησίον της Εθνικής Τράπεζας
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Νάξος: Ενοικιάζονται καινούρια δίχωρα διαμερίσματα και ένα τεσσάρι

by Αίθουσα Σύνταξης
28/03/2023
0

Νάξος: Ενοικιάζονται καινούρια δίχωρα διαμερίσματα και ένα τεσσάρι Ενοικιάζονται δίχωρα διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα, καινούρια με αυτόνομη θέρμανση και...

Read more
Νάξος: Ζητείται υπάλληλος γραφείου για λογιστήριο
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζητείται προσωπικό για το εστιατόριο “Βαραββάς”

by Αίθουσα Σύνταξης
20/03/2023
0

Ζητείται προσωπικό για το εστιατόριο "Βαραββάς" Το εστιατόριο "Βαραββάς" αναζητεί προσωπικό για το 2023: βοηθός κουζίνα, λαντζερα, σερβιτορους με πλήρες...

Read more
Ζητούνται καμαριέρες για άμεση πρόσληψη
ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ζητούνται καμαριέρες για άμεση πρόσληψη

by Αίθουσα Σύνταξης
13/03/2023
0

Ζητούνται καμαριέρες για άμεση πρόσληψη Ζητούνται καμαριέρες για άμεση πρόσληψη για 6ημερη απασχόληση σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες των Κυκλάδων για...

Read more
Κυκλαδική

Copyright © 2022 ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Ε.Ε. Επικοινωνία: 2285024681 info@kykladiki.gr

ΗΜΕΡΙΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

No Result
View All Result
  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ
    • Άνδρος
    • Αμοργός
    • Ανάφη
    • Αντίπαρος
    • Ίος
    • Κέα
    • Κουφονήσι
    • Κύθνος
    • Μήλος
    • Μύκονος
    • Νάξος
    • Πάρος
    • Σαντορίνη
    • Σέριφος
    • Σίκινος
    • Σίφνος
    • Σύρος
    • Τήνος
    • Φολέγανδρος
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
    • Νότιο Αιγαίο
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • Αγροτικά
    • Ακτοπλοΐα
    • Αλιεία
    • Ανάπτυξη
    • Εκπαίδευση
    • Εκκλησία
    • Ενέργεια
    • Κοινωνία
    • Κτηνοτροφία
    • Οικονομία
    • Πολιτική
    • Περιβάλλον
    • Τεχνολογία
    • Τουρισμός
    • Υγεία
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • Ποδόσφαιρο
    • Μπάσκετ
    • Βόλεϊ
    • Υπόλοιπα Αθλήματα
  • ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
    • Αφιερώματα
    • Zoom

Copyright © 2022 ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ Ε.Ε. Επικοινωνία: 2285024681 info@kykladiki.gr