Τριήμερο πένθος στην Κέρκυρα για το κλείσιμο των εκκλησιών

Μητροπολίτης Κέρκυρας: Κατανοούμε την κατάσταση, αλλά η ζωή μας δεν θα σταματήσει

Την πικρία του εκφράζει ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος λόγω της απαγόρευσης προσέγγισης του κόσμου στις εκκλησίες κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Αγίου Σπυρίδωνος. Αποφάσισε να προχωρήσει σε τριήμερη διαμαρτυρία με μεσίστιες σημαίες και χτυπώντας πένθιμα τις καμπάνες

Το μήνυμά του

«Κατανοούμε την υγειονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται έχει μόνο η πατρίδα μας αλλά κι ανθρωπότητα ολόκληρη εξαιτίας της πανδημίας, αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι και η ζωή μας θα πρέπει να σταματήσει. Στο παρελθόν όταν υπήρχε κατά τόπους και μάλιστα στην Κέρκυρα επιδημία δεν έκλειναν οι ναοί, αλλά οι άνθρωποι προσέχοντας όσο μπορούσαν κατέφευγαν στον άγιο μας, αλλά και στους κατά τόπους Αγίους για να παρακαλέσουμε τον θεό για την υπέρβαση της ασθένειας.

Και κατά την πίστη και κατά το θέλημα του Θεού ελάμβαναν απάντηση. Κατανοούμε ότι σήμερα ζούμε σε μία συνεχή από-χριστιανόποίηση της ζωής μας, κυριαρχούν αντίθεες ή αδιάφορες για την πίστη δυνάμεις και ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να ενστερνιστεί αυτό το οποίο εμείς πιστεύουμε και ζούμε. Έχουμε κουραστεί όμως να μας αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί μας ακόμη χειρότερα από τα κατά πάντα συμπαθή εμπορικά καταστήματα, κομμωτήρια κι άλλα της αγοράς τα οποία αποσκοπούν στην κάλυψη των βιοτικών αναγκών του ανθρώπου ή μένουν στην πρόσκαιρη πραγματικότητα. Και όταν φτάνουν και πάλι μεγάλες εορτές της πίστεως μας με πρώτη αυτή του προστάτη τόπου μας Αγίου Σπυρίδωνος αλλά και στη συνέχεια οι των εορτών τα Χριστούγεννα και τα Θεοφάνεια να αισθανόμαστε ότι η εκκλησία θα εορτάσει στο πένθος για την αδυναμία συμμετοχής των ανθρώπων του λαού μας.

Μας φαίνεται αδιανόητο να έχουμε επί τριήμερο τον άγιο μας στην θύρα και να μην επιτρέπεται στο λαό μας να χαιρετίσει τον προστάτη του. Ανεχτήκαμε χάριν της αγάπης και της κατανόησης στο πρόβλημα να κλείσουν και πάλι οι ναοί μολονότι είχαμε αποφασίσει το Σεπτέμβρη στο Ιερατικό συνέδριο ότι δεν θα το επιτρέψουμε.

Δεν μπορούμε όμως να μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε και πολίτες ενός κράτους. Έχουμε δικαίωμα λόγου, έχουμε δικαίωμα να ακολουθούμε τις απόψεις μας. Σεβόμαστε τους νόμους και δεν θέλουμε να προκαλούμε όμως τα πάντα έχουν και ένα όριο το οποίο κατά τη γνώμη μας η πολιτεία το ξεπέρασε.

Και αναρωτιέμαι ως επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας: πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί; πρέπει να το αφήσουμε κι αυτό να περάσει; Ακούμε άρα τις φωνές διαμαρτυρίας πλήθους πιστών ανθρώπων οι οποίοι λένε ότι δεν πάει άλλο;  Σε όλους αυτούς απαντούμε “είτε ζώμεν είτε αποθνήκωμεν, του Κυρίου εσμέν”.» αναφέρει μεταξύ άλλων στην εγκύκλιο ο μητροπολίτης Κέρκυρας.

Προς το τέλος της επιστολής του μάλιστα, ζητά από τους ιερείς να επιτρέψουν στους πιστούς να κοινωνήσουν τα Χριστούγεννα αν θέλουν, ακόμη κι αν παραμείνουν κλειστές οι εκκλησίες στις γιορτές.

«Παρακαλώ ανεξαρτήτως του ποια απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση για τις ημέρες των Χριστουγέννων, να φροντίσετε ώστε όσοι από τους πιστούς θέλουν, να κοινωνήσουν. Αφήνω στην διάκρισή σας τον τρόπο. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε δια νεωτέρας εγκυκλίου»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs