Ανοίγει ο εσωτερικός τουρισμός 14 Μαΐου -τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις

Μετά από σχεδόν 7 μήνες απαγόρευσης των υπεροπικών μετακινήσεων, έρχεται το άνοιγμα και για τα ταξίδια στα νησιά μας, μια ημέρα πριν από το επίσημο άνοιγμα το Σάββατο. Ήδη παρατηρούνται αυξημένες προκρατήσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

 

Η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις σήμερα σχετικά με την απελευθέρωση των μετακινήσεων από νομό σε νομό, το νέο ωράριο, αλλά και τα SMS. Όπως όλα δείχνουν, οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις θα είναι ελεύθερες από τις 14 Μαΐου, μία ημέρα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις

Αυτοί που θα θελήσουν να ταξιδέψουν εκτός του νομού που διαμένουν θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα
Σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν στα νησιά

Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι τους. Όλα δείχνουν επίσης ότι οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν και τις βεβαιώσεις του εμβολιασμού τους.

Για μετακίνηση στα νησιά, ωστόσο, ενδέχεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή PCR 72 ώρες πριν από το ταξίδι. Και στην περίπτωση αυτή οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η υποχρέωση θα αφορά τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.