Το πιάτο της ημέρας: Τάρτα με μασκαρπόνε, λεμόνι και μαύρα βατόμουρα
Μέσα σε είκοσι μόλις λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσερό και ανάλαφρο γλυκό. Μία τάρτα με Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη, μασκαρπόνε, αρωματικό lemon curd και ζουμερά μαύρα βατόμουρα!
- 1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Γλυκά Χρυσή Ζύμη 450 γρ.
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 400 γρ. μασκαρπόνε
- 120 γρ. γιαούρτι
- 200 γρ. lemon curd (σε βάζο)
- 150 γρ. βατόμουρα
- λίγη ζάχαρη άχνη
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
- Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Με το πιρούνι τρυπάμε στο κέντρο της βάσης της τάρτας και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. - Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με το γιαούρτι και τη lemon curd. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
- Γαρνίρουμε με βατόμουρα, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.