19.5 C
Naxos
Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025

Το πιάτο της ημέρας: Αρνάκι ‘Κλέφτικο’ σε Τραγανό Φύλλο

Παραδοσιακά αγαπημένο και ξακουστό, το αρνάκι "κλέφτικο" γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό με φύλλο κρούστας Χρυσή Ζύμη, καπνιστό τυρί και πολύχρωμα λαχανικά, σε μια συνταγή που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιάτο της ημέρας: Αρνάκι ‘Κλέφτικο’ σε Τραγανό Φύλλο

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη σύνθεση

1 συσκευασία Φύλλο Κρούστας για Πίτες Χρυσή Ζύμη, 450 γρ
βούτυρο για την επάλειψη του φύλλου
Για το αρνάκι

1 κιλό αρνάκι μπούτι (ξεκοκαλισμένο και κομμένο σε μερίδες)
5 κ.σ.ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
7-8 κλωναράκια θυμάρι
2 μεγάλα καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
1 μεσαίο κρεμμύδι (κομμένο σε φέτες)
1 κούπα πράσινες ελιές (ψιλοκομμένες)
2 πιπεριές φλωρίνης (ψιλοκομμένες)
500 γρ. πατάτες baby (κομμένες στη μέση)
150 γρ. καπνιστό τυρί (τριμμένο)
300 γρ. φέτα

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Αφήνουμε το Φύλλο Κρούστας για Πίτες να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Προσθέτουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το θυμάρι και πολτοποιούμε καλά. Μαρινάρουμε με το μείγμα το αρνί και στη συνέχεια προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Θωρακίζουμε το αρνί σε δόσεις μέχρι να πάρει ένα ωραίο καβουρδισμένο χρώμα.
Παράλληλα σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές φλωρίνης, τις πατάτες και τις ελιές και μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Τοποθετούμε το θωρακισμένο αρνί πάνω από τα λαχανικά και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, χαμηλώνουμε στους 180°C και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Παράλληλα σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας τοποθετούμε δύο φύλλα σταυρωτά μεταξύ τους και βουτυρώνουμε ελαφρώς. Συνεχίζουμε τοποθετώντας άλλα 3 φύλλα (που και αυτά τα βουτυρώνουμε) και τέλος με ένα μεγάλο κουτάλι προσθέτουμε το κρέας και τα λαχανικά κεντρικά των φύλλων. Πασπαλίζουμε με το καπνιστό τυρί και τοποθετούμε και ένα κομμάτι φέτα πάνω από τα υλικά. Τέλος κλείνουμε σταυρωτά τα φύλλα και βουτυρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές.

Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ή δύο ταψιά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.

  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ