Τήνος: Χιλιάδες προσκυνητές στο νησί της Μεγαλόχαρης – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τήνος: Χιλιάδες προσκυνητές στο νησί της Μεγαλόχαρης – Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Δεκαπενταύγουστο

Η Τήνος ετοιμάζεται να τιμήσει την Κοίμηση της Θεοτόκου, με χιλιάδες πιστούς να έχουν ήδη φτάσει στο νησί και ακόμη περισσότερους να αναμένονται τις επόμενες ώρες για τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας, στο μεγαλύτερο ορθόδοξο προσκύνημα της χώρας, η προσέλευση είναι από νωρίς μεγάλη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας ανεβαίνουν προς τον ναό για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, να ανάψουν ένα κερί και να εκπληρώσουν το τάμα τους.

Ιδιαίτερα συγκινητικές είναι οι εικόνες των πιστών που διανύουν γονατιστοί τον δρόμο προς την Παναγία της Τήνου, σε μια παράδοση που παραμένει ζωντανή και αποτελεί μία από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες του Δεκαπενταύγουστου στην Ελλάδα.

Ο σημαιοστολισμένος Ιερός Ναός της Ευαγγελίστριας βρίσκεται στο επίκεντρο των θρησκευτικών εκδηλώσεων, ενώ πλοία από τη Ραφήνα και το Λαύριο μεταφέρουν συνεχώς νέους προσκυνητές στο νησί. Η κορύφωση αναμένεται ανήμερα της Παναγίας, όταν θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας, με ένα μεγάλο ανθρώπινο ποτάμι να σχηματίζεται στους δρόμους της Τήνου.


Το βράδυ της παραμονής θα τελεστεί ο Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, ενώ οι εκδηλώσεις στην Τήνο έχουν και έντονο ιστορικό και εθνικό χαρακτήρα, καθώς είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη μνήμη του καταδρομικού «Έλλη».

Φέτος συμπληρώνονται 86 χρόνια από τον τορπιλισμό της «Έλλης» από το ιταλικό υποβρύχιο «Delfino», στις 15 Αυγούστου 1940, ενώ το πολεμικό πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι της Τήνου για τις εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο νεκρών, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο κενοτάφιο της «Έλλης».

Θρησκευτική κατάνυξη και ιστορική μνήμη συναντώνται για ακόμη μία χρονιά στην Τήνο. Το νησί της Μεγαλόχαρης βρίσκεται ήδη στον παλμό της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, υποδεχόμενο χιλιάδες ανθρώπους που ταξιδεύουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας με έναν κοινό προορισμό: τη Χάρη της Παναγίας.

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ