Συνταγή για ταρτάκια με κρέμα από φρούτα του δάσους
- 1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη, 450 γρ.
- 1/2 φλ. μύρτιλα και βατόμουρα, συν επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 6 κ.σ. ζάχαρη
- 2 ασπράδια μεγάλων αβγών
- 90 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 6 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ελαιόλαδο
Για το φύλλο
- Αφήνουμε τα φύλλα κρούστας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να ξεπαγώσουν πλήρως.
- Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας μας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα, λαδώνοντάς τα και αυτά, και τα κόβουμε σε έξι ίσα κομμάτια (κάθε κομμάτι, δηλαδή, θα αποτελείται από τρία φύλλα). Τα τοποθετούμε σε ισάριθμες, λαδωμένες θήκες για muffin, έτσι ώστε να εφάπτονται καλά στον πάτο και στα τοιχώματά τους.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, ώστε να καταλήξουμε με 30 θήκες στρωμένες με φύλλο. Τις καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε ρύζι ή φασόλια, ώστε τα φύλλα να διατηρήσουν το σχήμα τους καθώς ψήνονται.
- Ψήνουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά. Τις αποσύρουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Για τη γέμιση Χτυπάμε καλά τα υπόλοιπα υλικά στο multi για 1-2 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε μια απαλή κρέμα.
- Ξεφορμάρουμε τις βάσεις, τις τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και μοιράζουμε με κουτάλι την κρέμα στο εσωτερικό τους.
- Ψήνουμε τα ταρτάκια σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά. Τα αποσύρουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά και μετά τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τα γαρνίρουμε με μύρτιλα και βατόμουρα και τα σερβίρουμε αμέσως.