17.3 C
Naxos
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Συνταγή για τάρτα με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου και καραμελωμένα κρεμμύδια

spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνταγή για τάρτα με παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου και καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια εκλεκτή συνταγή με εκλεκτά υλικά. Δημιουργήστε την πεντανόστιμη Τάρτα με Παλαιωμένη Γραβιέρα Νάξου και Καραμελωμένα Κρεμμύδια σε απολαυστική Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη και όλοι θα σας ζητούν τη συνταγή!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη 650 γρ.
  • 200 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 140 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 5 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

  1. Βγάζουμε το ένα φύλλο Ζύμη κουρού Χρυσή Ζύμη από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σε θερμοκρασία δωματίου (το δεύτερο φύλλο της συσκευασίας θα το διατηρήσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση). Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Στρώνουμε τη ζύμη κουρού σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαστάσεων 20×20 εκ. Καλύπτουμε το φύλλο με λαδόκολλα, βάζουμε από πάνω φασόλια (για βάρος) ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα, για 10-12 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και τη λαδόκολλα. Αφήνουμε τη βάση της τάρτας να κρυώσει.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μισό θυμάρι και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τα αβγά και τη γραβιέρα Νάξου και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με το μείγμα. Πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
  3. Ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση και τη σερβίρουμε ζεστή.
  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ