Συνταγή για απολαυστική τάρτα με ψητά ροδάκινα
Μόλις βγάλετε από τον φούρνο τη λαχταριστή Τάρτα με ψητά ροδάκινα, δεν θα μείνει ψίχουλο! Με λαχταριστή, αφράτη Σφολιάτα και ροδοψημένα ροδάκινα, θα γλύφουν όλοι τα δάχτυλά τους!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τη ζύμη
- 1 συσκευασία Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη, 850 γρ.
- 1 κρόκος αβγού χτυπημένος με λίγο νερό
Για τη γέμιση
- 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- 400 ml γάλα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 40 γρ. κορν φλάουρ
- 200 ml. χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή 200 ml. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 – 6 ροδάκινα κομμένα στα δύο ή σε φέτες
- 50 ml. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου
- 1 – 2 κ. σ. ρούμι
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Για το φύλλο
- Βγάζουμε το φύλλο σφολιάτας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και χαράσσουμε προσεκτικά ένα πλαίσιο 2,5 εκ. στη ζύμη γύρω-γύρω, με προσοχή να μην την κόψουμε.
- Αλείφουμε τη σφολιάτα με το χτυπημένο αβγό και την τρυπάμε στο κέντρο με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε για 18 – 20 λεπτά στους 200°C , μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει.
- Αφήνουμε την βάση της τάρτας να κρυώσει εντελώς. Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη και την βανίλια σε κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση.
- Χτυπάμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε σιγά σιγά το περιεχόμενο της κατσαρόλας (γάλα, ζάχαρη, βανίλια), ανακατεύοντας συνεχώς. Επιστρέφουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσεκτικά. Απλώνουμε τα ροδάκινα σε ταψί και τα περιχύνουμε με το μέλι και το ρούμι. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Για την σύνθεση
- Απλώνουμε την κρέμα στην βάση της τάρτας με μια σπάτουλα και ακουμπάμε από πάνω τα ροδάκινα. Περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού και σερβίρουμε αμέσως.