18.6 C
Naxos
Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025

Στ. Γκίκας: “Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά δεν θα αυξηθούν για το 2025 – Ενδέχεται να έχουμε μειώσεις στις τιμές για τα ταχύπλοα”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στ. Γκίκας: “Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά δεν θα αυξηθούν για το 2025 – Ενδέχεται να έχουμε μειώσεις στις τιμές για τα ταχύπλοα”

«Οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν θα αυξηθούν για το 2025 – Ενδέχεται να έχουμε μειώσεις στις τιμές για τα ταχύπλοα», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ενημερωτικό ραδιόφωνο του Πρώτου Προγράμματος 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, ο Στέφανος Γκίκας, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής.

Όσο για το τι γίνεται με τις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας, είπε χαρακτηριστικά «Θεωρώ ότι είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο και μετά την ψήφιση αυτής της τροπολογίας… η τροπολογία τι λέει; Η τροπολογία λέει ότι το ειδικό ανταποδοτικό τέλος χρήσεως των λιμένων (τα λιμενικά τέλη) συνολικά μειώνεται στο 50%. Για παράδειγμα, ένας επιβάτης ο οποίος πληρώνει ένα εισιτήριο, το 2,5% της αξίας του εισιτηρίου πηγαίνει στο λιμένα αναχώρησης και το 2,5% στο λιμένα άφιξης. Αυτό περιορίζεται στο 50%. Αντίστοιχα για τα αυτοκίνητα. Επίσης, τα τέλη, ανταποδοτικά δικαιώματα, είναι αυτά,προσόρμισης, παραβολής, πρυμνοδέτησης ελλιμενισμού των πλοίων και αυτό λοιπόν, το τέλος μειώνεται κατά 50%. Αυτό ουσιαστικά δίνει ένα κέρδος της τάξεως των 30 34 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία βεβαίως αυτά είναι επ’ ωφελεία των ακτοπλόων. Άρα, λοιπόν, ένα μέτρο είναι αυτό που θεωρούμε ότι θα συγκρατήσει τις τιμές για τα συμβατικά στα επίπεδα με πέρυσι, ενώ για τα ταχύπλοα, τα οποία ήδη χρησιμοποιούν το πιο βελτιωμένο καύσιμο, ενδέχεται να μειώσει τις τιμές στα εισιτήρια. Από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα (…)».

Όλη η συνέντευξη του κ. Γκίκα ακολουθεί παρακάτω:

Πηγή: ertnews.gr

  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ