17.3 C
Naxos
Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025

Σκέρτσος : Σε χρήση από σήμερα το Kids Wallet — «δίπλα στα παιδιά, απέναντι στη βία»

spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκέρτσος : Σε χρήση από σήμερα το Kids Wallet — «δίπλα στα παιδιά, απέναντι στη βία»

Με κεντρικό σύνθημα «δίπλα στα παιδιά, απέναντι στη βία» και με στόχο την πλήρη εφαρμογή των μέτρων μέσα σε πέντε χρόνια, συνεδριάζει σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η επιστημονική επιτροπή που έχει αναλάβει την καταπολέμηση της βίας.

Η Εθνική Στρατηγική για την προστασία των ανηλίκων από τη βία, η οποία θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό, περιλαμβάνει τόσο απολογισμό των πολιτικών που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα όσο και προτάσεις για νέες παρεμβάσεις. Την παρουσίαση αναλαμβάνει η ειδική ομάδα υπό την καθοδήγηση της κας Αρτινοπούλου, η οποία εστιάζει σε νέα πεδία δράσης.

Σύμφωνα με την επιτροπή, η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή 138 πολιτικές για την αντιμετώπιση διαφόρων μορφών βίας, ενώ σήμερα θα ανακοινωθούν ακόμα 29 νέα μέτρα.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ του ΕΡΤNews, υπογράμμισε πως το πλέον χαρακτηριστικό από τα νέα μέτρα είναι το Kids Wallet — μια ψηφιακή εφαρμογή που επιτρέπει στους γονείς να ασκούν έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών τους. Όπως είπε, στόχος της κυβέρνησης είναι να καθιερώσει το θεσμό του «έτους ψηφιακής ενηλικίωσης», θέτοντας τα 15 έτη ως ηλικία ορόσημο για τη λήψη ανεξάρτητων αποφάσεων από τους εφήβους.

Ο κ. Σκέρτσος επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη φέρει το θέμα του ψηφιακού εθισμού σε διεθνή ατζέντα, επισημαίνοντας τους πολλαπλούς αόρατους κινδύνους του ψηφιακού περιβάλλοντος και την υπερβολική ισχύ που έχουν αποκτήσει οι τεχνολογικές εταιρείες.

Αναφερόμενος στη βία γενικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για φαινόμενο διάχυτο στην κοινωνία, καλώντας σε συνεχή επαγρύπνηση. Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό επίθεσης κατά μεταπτυχιακού φοιτητή στη Νομική Σχολή, προειδοποίησε πως οι πρυτανικές και διοικητικές αρχές θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις αν δεν ανταποκρίνονται στις ευθύνες τους, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που οφείλουν να διαδραματίζουν.

Κατέληξε αναφέροντας ότι σήμερα στα πανεπιστήμια δεν υπάρχουν ενεργές καταλήψεις και σχολίασε πως το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να λειτουργεί ως ασπίδα αποκλειστικά για συγκεκριμένες ιδεολογίες.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ