Σε εξέλιξη η κοινή συνεδρίαση των δύο αρμόδιων Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση των δύο αρμόδιων Επιτροπών του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), οι οποίες εξετάζουν τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού. Πρόκειται για τη Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, καθώς και τη Μόνιμη Επιστημονική Επιτροπή Παρακολούθησης του Ελληνικού Ηφαιστειακού Τόξου.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, τα μέλη των Επιτροπών αναλύουν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και αξιολογούν τις μετρήσεις που έχουν συλλεχθεί από σεισμολογικούς και γεωδαιτικούς σταθμούς στην περιοχή. Ο στόχος είναι να διερευνηθεί η εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, να εκτιμηθεί η πιθανότητα περαιτέρω σεισμικών φαινομένων και να προσδιοριστεί αν απαιτείται η λήψη επιπρόσθετων προληπτικών μέτρων.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην αξιολόγηση των υφιστάμενων μέτρων προστασίας, με τα μέλη των Επιτροπών να εξετάζουν αν χρειάζεται η παράτασή τους ή αν μπορούν να τροποποιηθούν. Παράλληλα, δρομολογείται η ενημέρωση των τοπικών αρχών και των πολιτών, προκειμένου να υπάρχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή.