Πεντανόστιμη συνταγή: Τάρτα με Μανιτάρια
Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και αφράτη Zύμη Kουρού Χρυσή Ζύμη. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη τάρτα μανιταριών με ζαμπόν και κρέμα γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη. Θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 συσκευασία Ζύμη Κουρού Χρυσή Ζύμη, 650 γρ.
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
Για τη γέμιση
- 1 κιλό μανιτάρια λευκά
- 4 κ.γλ. φρέσκο θυμάρι (3 κ.γ. + 1 κ.γ.)
- 5 κ.σ ελαιόλαδο (3 κ.σ. +2 κ.σ.)
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κομμάτι καπνιστό ζαμπόν ( 200 γρ.) κομμένο σε κύβους 2εκ.
- 2 πράσα
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- 4 αβγά
- 70 γρ. κονιάκ

ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Για την αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και ζύμη κουρού
- Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια μας σε κομμάτια (αν είναι μικρά κομμένα στη μέση και αν είναι μεγάλα σε τέταρτα). Προσθέτουμε στο τηγάνι το 1/3 από τα μανιτάρια, μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, 1κ.γλ. θυμάρι, αλάτι και πιπέρι (τρεις δόσεις). Σοτάρουμε χωρίς πολύ ανακάτεμα.
- Αφαιρούμε την κάθε δόση από το τηγάνι και αφήνουμε τα μανιτάρια μέσα σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά (το σουρωτήρι το έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα μπολ). Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καπνιστό ζαμπόν. Χοντροκόβουμε τα πράσα και μόλις πάρει χρώμα το ζαμπόν τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι, το πιπέρι και το αλάτι.
Τα αφήνουμε να καραμελώσουν για 4-5 λεπτά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ για να κρυώσουν. - Σε ένα στρογγυλό ταψί με αποσπώμενη βάση (διαμέτρου 26 εκ.), που έχουμε λαδώσει, βάζουμε τα φύλλα της ζύμης κουρού, αφού λαδώσουμε καλά το ένα πριν βάλουμε το άλλο. Τα βάζουμε σταυρωτά έτσι ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα τα ταψάκι μας. Στρώνουμε μία μεμβράνη πάνω από το φύλλο και τοποθετούμε πάνω φασόλια για βάρος. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας μας στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη βάση της τάρτας μας από τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη με τα φασόλια και προσθέτουμε τη γέμισή μας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τα αβγά, το κονιάκ, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τα ρίχνουμε πάνω στην πίτα μας.
Ψήνουμε την τάρτα μανιταριών στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και κόβουμε για να σερβίρουμε. Δείτε τo βίντεο της συνταγής εδώ.
Δείτε ακόμη:
Αν σας άρεσε η τάρτα με μανιτάρια, δοκιμάστε ακόμα μια εύκολη συνταγή για αλμυρή τάρτα με ζύμη κουρού.







