Νάξος: Τρεις ακόμη παραλίες διεκδικούν τη «Γαλάζια Σημαία» για το 2027 – Δείτε ποιες αφορά
Τη συμμετοχή του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για την υποβολή νέων υποψηφιοτήτων ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου 2026.
Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήσεων στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης για τις παραλίες Πλάκα, Μικρή Βίγλα και Μάραγκας, με στόχο να πληρούν τις προϋποθέσεις και να διεκδικήσουν τη διάκριση της «Γαλάζιας Σημαίας» για το έτος 2027.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, ο Δήμος συμμετέχει διαχρονικά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ενώ για το 2026 έχουν ήδη κατατεθεί αιτήσεις για τις παραλίες του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Άννας και του Αγίου Προκοπίου. Η νέα πρωτοβουλία αφορά την περαιτέρω οργάνωση των τριών επιπλέον ακτών, ώστε να καλύψουν τα απαιτούμενα κριτήρια και να επιθεωρηθούν από τους αρμόδιους φορείς.
Κατά τη συζήτηση, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κορρές καταψήφισε την εισήγηση, εκφράζοντας την άποψη ότι το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οργανωμένες παραλίες και δεν εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών, υποστηρίζοντας την ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση και αναβάθμιση όλων των ακτών του νησιού.
Παρά τις επιφυλάξεις αυτές, η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.








