18.4 C
Naxos
Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025

Νάξος, στάση ζωής για τα αποδημητικά

spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νάξος, στάση ζωής για τα αποδημητικά

Καθώς η άνοιξη φέρνει μαζί της την ετήσια μετανάστευση των άγριων πτηνών, η φύση αποδεικνύεται και πάλι αμείλικτη. Οι έντονοι άνεμοι και η ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας δεν αποτελούν μόνο μια πρόκληση, αλλά συχνά μετατρέπουν το μακρύ ταξίδι των αποδημητικών ειδών σε μια παγίδα θανάτου.

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και μας υπενθυμίζει τη σημασία της άμεσης ανταπόκρισης σε τέτοιες περιστάσεις, καταγράφοντας χαρακτηριστικές περιπτώσεις πτηνών που σώθηκαν χάρη στην ευαισθησία και την εγρήγορση συμπολιτών μας.

Η ανάρτηση του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου:

Οι ισχυροί άνεμοι και η απότομη πτώση της θερμοκρασίας κάνουν το ήδη γεμάτο δυσκολίες ταξίδι των αποδημητικών πτηνών ακόμη πιο επικίνδυνο. Πολλά από αυτά χάνουν τη ζωή τους λόγω εξάντλησης ή πέφτουν θύματα πρόσκρουσης σε διάφορα «εμπόδια». Υπάρχουν ομως κάποια που στέκονται τυχερά, καθώς συμπολίτες μας τα εντοπίζουν και μας τα φέρνουν.

Αυτές τις μέρες φιλοξενούμε στον Σταθμό μας τρία πτηνά που εντοπίστηκαν εγκαίρως:
ένα Βραχοκιρκίνεζο που βρέθηκε σε αυλή σπιτιού στα Αγγίδια, ένα Μιλτοχελίδονο που βρέθηκε εξαντλημένο στον δρόμο και έναν Μικροτσικνιά που βρέθηκε εξαντλημένος στο ξενοδοχείο @The key hotel στη Μικρή Βίγλα.

Χάρη στην άμεση αντίδραση των συμπολιτών μας, τα εξαντλημένα πτηνά γλίτωσαν επιπρόσθετους κινδύνους, όπως γάτες και φυσικά τ’ αυτοκίνητα και τώρα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Καλούμε όποιον εντοπίσει άγριο πτηνό πεσμένο στο έδαφος να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας. Με τη βοήθειά σας, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε να ολοκληρώσουν τη μεταναστευτική τους πορεία.

  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ