Νάξος: Που κρατούνται οι παράνομοι μετανάστες, πόσα είναι τα γυναικόπαιδα και πότε θα αναχωρήσουν για τις δομές φιλοξενίας
Στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ της Νάξου φιλοξενούνται προσωρινά οι 35 παράνομοι μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή του Καστρακίου, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ιστοσελίδας μας.
Ο χώρος φυλάσσεται από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί να λαμβάνουν καθημερινά νερό και φαγητό, πρωί, μεσημέρι και βράδυ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους 35 αλλοδαπούς, η πλειονότητα είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και άνδρες.
Η παραμονή τους στη Νάξο θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών, καθώς θα πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες καταθέσεις και να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία.
Εφόσον δεν προκύψουν απρόοπτα, εκτιμάται ότι η μεταφορά τους στις αρμόδιες δομές φιλοξενίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες δύο έως τρεις ημέρες, όπως είχε συμβεί και σε αντίστοιχο περιστατικό που είχε καταγραφεί στο παρελθόν στη Νάξο.
Όσον αφορά την εθνικότητά τους, οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για άτομα λιβυκής και αφγανικής καταγωγής. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επισήμως, καθώς η διαδικασία ταυτοποίησης βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την καταγραφή και τις καταθέσεις των ίδιων των μεταναστών.








