Νάξος: «Δεν θα αφήσω αυτό που καταστράφηκε απροστάτευτο» – Σαφές μήνυμα του Βασίλη Φλεριανού μετά τους βανδαλισμούς
Σοκ και απογοήτευση προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Νάξου το θέαμα που αντίκρισαν περαστικοί στο Πάρκο της Έλλης, όταν διαπίστωσαν πως ένα από τα ξύλινα σπιτάκια που είχαν τοποθετηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων υπέστη σοβαρές φθορές από αγνώστους.
Τα συγκεκριμένα σπιτάκια, τα οποία αποτέλεσαν μέρος της εορταστικής διακόσμησης και φιλοξένησαν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, αποτέλεσαν σημείο αναφοράς κατά τις γιορτινές ημέρες, προσφέροντας χαρά και ζεστασιά σε επισκέπτες και κατοίκους. Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει πλέον το σημείο, θυμίζει περισσότερο χαοτική, εξαιτίας των καταστροφών.
Σπασμένες ξύλινες επιφάνειες, κατεστραμμένα διακοσμητικά στοιχεία και μια γενική εικόνα εγκατάλειψης και ασέβειας προς τον δημόσιο χώρο, συνθέτουν το σκηνικό που καταγράφηκε.
Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Βασίλης Φλεριανός, με δημόσια τοποθέτησή του, εξέφρασε την έντονη αγανάκτησή του για το συμβάν, κάνοντας λόγο για «βεβήλωση» ενός χώρου που δημιουργήθηκε με μεράκι, συλλογική προσπάθεια και αγάπη από τον Δήμο.
«Το Σάββατο σημειώθηκε η βεβήλωση του ‘σπιτιού’ που έχει δημιουργήσει με μεράκι, αγάπη και συλλογική προσπάθεια ο Δήμος μας στο πάρκο της Έλλης – έναν χώρο που στήθηκε για να προσφέρει χαρά, ζωντάνια και δημιουργικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους. Δυστυχώς, σήμερα το πρωί βρεθήκαμε μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή. Άγνωστοι συνέχισαν τους βανδαλισμούς, αδιαφορώντας πλήρως για τον δημόσιο χώρο και την κοινή προσπάθεια.»
Ο κ. Φλεριανός κατέστησε σαφές πως η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να δείξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και ανακοίνωσε την έναρξη των απαραίτητων νομικών διαδικασιών ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, στέλνοντας το μήνυμα πως «η αδιαφορία δεν είναι επιλογή».
«Αυτό που καταστράφηκε δημιουργήθηκε με αγάπη για την πόλη μας. Και δεν πρόκειται να το αφήσω απροστάτευτο. Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την κοινωνία μας. Η Νάξος έχει ψυχή, έχει σεβασμό, έχει φιλότιμο. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της.»
Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε όλους τους δημότες να παραμείνουν ενωμένοι και σε εγρήγορση, προστατεύοντας τον δημόσιο χώρο που, όπως τόνισε, «είναι υπόθεση όλων μας».
Αναλυτικά τα όσα εξέφρασε ο κ. Φλεριανός:
Το Σάββατο σημειώθηκε η βεβήλωση του «σπιτιού» που έχει δημιουργήσει με μεράκι, αγάπη και συλλογική προσπάθεια ο Δήμος μας στο πάρκο της Έλλης — έναν χώρο που στήθηκε για να προσφέρει χαρά, ζωντάνια και δημιουργικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.
Δυστυχώς, σήμερα το πρωί βρεθήκαμε μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή.
Άγνωστοι συνέχισαν τους βανδαλισμούς, αδιαφορώντας πλήρως για τον δημόσιο χώρο και την κοινή προσπάθεια.
Ως Δημοτική Αρχή, δεν πρόκειται να δείξουμε καμία ανοχή. Η παραβατικότητα και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας δεν έχουν θέση στη Νάξο.
Ως Αντιδήμαρχος, έχω ξεκινήσει τις διαδικασίες και θα προχωρήσω σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για να βρεθούν οι υπεύθυνοι της καταστροφής. Παράλληλα, η ζημιά αποκαταστάθηκε, γιατί για εμένα η αδιαφορία δεν είναι επιλογή.
Αυτό που καταστράφηκε δημιουργήθηκε με αγάπη για την πόλη μας. Και δεν πρόκειται να το αφήσω απροστάτευτο.
Αυτές οι συμπεριφορές δεν εκφράζουν την κοινωνία μας.
Η Νάξος έχει ψυχή, έχει σεβασμό, έχει φιλότιμο. Και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της.
Καλώ όλους τους δημότες να είμαστε ενωμένοι και σε εγρήγορση.
Να υπερασπιστούμε τον τόπο μας και τον δημόσιο χώρο, που είναι υπόθεση όλων μας.