19.4 C
Naxos
Σάββατο, 15 Νοεμβρίου, 2025

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων για την απεργία της Τρίτης – “Όχι στο 13ωρο, ναι στη ζωή και στα δικαιώματα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Ν. Κυκλάδων για την απεργία της Τρίτης – “Όχι στο 13ωρο, ναι στη ζωή και στα δικαιώματα

Διαβάστε το κάλεσμα της ΕΛΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 14/10, καθώς και την αφίσα της ΑΔΕΔΥ που προκήρυξε την απεργία.

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων

Όλοι στην Απεργία την Τρίτη 14 του Οκτώβρη – Στα σκουπίδια το κατάπτυστο νομοσχέδιο για το 13ωρο και την ευελιξία

Την Τρίτη 14 Οκτώβρη συζητιέται από την Ολομέλεια της Βουλής το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Ε., βαφτίζει σύγχρονο, επίκαιρο και επωφελές για τους εργαζόμενους να δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα! Αντί να στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και να ενισχύσει τις υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα, επιλέγει να νομοθετήσει την πολυεργασία, τα εξαντλητικά ωράρια και την ατομική διαπραγμάτευση με τον εργοδότη, οδηγώντας ουσιαστικά στο σμπαράλιασμα του ελεύθερου κοινωνικού χρόνου.

Πόσα μεσαιωνικά 13ωρα χωράνε στον 21ο αιώνα;

Έχουμε την ευθύνη να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά διευρυμένα δικαιώματα και περισσότερες κατακτήσεις απ’ ό,τι παραλάβαμε από τις προηγούμενες γενιές. Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και των αλμάτων της παραγωγικότητας δεν θα γίνουμε σύγχρονοι δούλοι!

Διεκδικούμε:

  • Απόσυρση του νομοσχεδίου για το 13ωρο. Απαίτηση για 7ωρο/5ημερο/35ωρο.
  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Κατάργηση του νέου Πειθαρχικού Δικαίου στο δημόσιο. Κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης 4692/2020 και 4823/2021.
  • Να καλυφθούν άμεσα με μόνιμες προσλήψεις όλα τα κενά στα σχολεία. Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.
  • Επιδότηση ενοικίου και μετακινήσεων. Κάλυψη της στέγασης των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους για όσους αναγκάζονται να νοικιάσουν εκτός μόνιμης κατοικίας.
  • Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους πολέμους. Λεφτά για την Παιδεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Καλούμε την Τρίτη 14 Οκτώβρη στις 11:00 στην Πλατεία Μανδηλαρά

spot_img
  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ