22.2 C
Naxos
Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου, 2025

Η Ελλάδα μέσα από το Taste Atlas- Γλυκές απολαύσεις στο Αιγαίο: Μηλόπιτα με φραπέ στην Σαντορίνη

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Ελλάδα μέσα από το Taste Atlas- Γλυκές απολαύσεις στο Αιγαίο: Μηλόπιτα με φραπέ στην Σαντορίνη

Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas γνωστός για τις λίστες και τις προτάσεις του για φαγητό, ποτό και ταξίδια, τιμά τακτικά την ελληνική κουζίνα, η οποία αναδείχτηκε καλύτερη κουζίνα στον κόσμο για το 2024 και συχνά συμπεριλαμβάνει στα θεματολόγιό του την ελληνική γαστρονομία και τις μοναδικές γωνιές της χώρας μας.

Αυτή τη φορά, η πλατφόρμα επικεντρώνεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό: μια μηλόπιτα και έναν φραπέ που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στη μοναδική Σαντορίνη, απολαμβάνοντας τη μαγεία του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει το Taste Atlas στη δημοσίευσή του, η μηλόπιτα είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, αρωματισμένη με κανέλα και συχνά καλυμμένη με τραγανό στρώμα κρούστας (streusel), σερβίρεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό. Στην Σαντορίνη, η απόλαυσή της γίνεται ακόμα πιο μοναδική όταν συνοδεύεται από έναν φραπέ — τον αγαπημένο ελληνικό παγωμένο καφέ, φτιαγμένο με στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και νερό, χτυπημένο σε πλούσιο αφρό.

Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί την τέλεια γλυκιά στιγμή χαλάρωσης, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τη μαγευτική ατμόσφαιρα του νησιού, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες να ζήσουν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία γεύσης.

spot_img
  • Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του kykladiki.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ