Η Ελλάδα μέσα από το Taste Atlas- Γλυκές απολαύσεις στο Αιγαίο: Μηλόπιτα με φραπέ στην Σαντορίνη
Ο γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas γνωστός για τις λίστες και τις προτάσεις του για φαγητό, ποτό και ταξίδια, τιμά τακτικά την ελληνική κουζίνα, η οποία αναδείχτηκε καλύτερη κουζίνα στον κόσμο για το 2024 και συχνά συμπεριλαμβάνει στα θεματολόγιό του την ελληνική γαστρονομία και τις μοναδικές γωνιές της χώρας μας.
Αυτή τη φορά, η πλατφόρμα επικεντρώνεται σε έναν μοναδικό συνδυασμό: μια μηλόπιτα και έναν φραπέ που μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης στη μοναδική Σαντορίνη, απολαμβάνοντας τη μαγεία του Αιγαίου.
Όπως αναφέρει το Taste Atlas στη δημοσίευσή του, η μηλόπιτα είναι παραδοσιακό ελληνικό γλυκό, αρωματισμένη με κανέλα και συχνά καλυμμένη με τραγανό στρώμα κρούστας (streusel), σερβίρεται ιδανικά με μια μπάλα παγωτό. Στην Σαντορίνη, η απόλαυσή της γίνεται ακόμα πιο μοναδική όταν συνοδεύεται από έναν φραπέ — τον αγαπημένο ελληνικό παγωμένο καφέ, φτιαγμένο με στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και νερό, χτυπημένο σε πλούσιο αφρό.
Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί την τέλεια γλυκιά στιγμή χαλάρωσης, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τη μαγευτική ατμόσφαιρα του νησιού, προσκαλώντας ντόπιους και επισκέπτες να ζήσουν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία γεύσης.







