Hellenic Heritage: Το Ψηφιακό Άλμα του Ελληνικού Πολιτισμού

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Hellenic Heritage: Το Ψηφιακό Άλμα του Ελληνικού Πολιτισμού

Η Ελλάδα Γυρίζει Σελίδα με καινοτομίες όπως το “Cycladic Pass” και και το “Rhodes Pass”

Σε μια εμβληματική εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη, παρουσία του Πρωθυπουργού, το Υπουργείο Πολιτισμού και ο ΟΔΑΠ αποκάλυψαν το “Hellenic Heritage”: μια ολιστική ψηφιακή επανάσταση που επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του επισκέπτη σε 350 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
 
Δεν πρόκειται απλώς για μια τεχνολογική αναβάθμιση, αλλά για ένα αποφασιστικό “άλμα” στο μέλλον, που αφήνει πίσω του τη μιζέρια και επενδύει στην ηθική και πολιτιστική ανάταση της χώρας.
 
Με καινοτομίες όπως το “Cycladic Pass” και το “Rhodes Pass”, η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να πρωταγωνιστεί στην παγκόσμια πολιτιστική σκηνή, προσφέροντας υπηρεσίες αντάξιες της κληρονομιάς της.
 
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε σχετικά:
 

“Στην Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, χθές, έγινε απο το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΔΑΠ η επίσημη παρουσίαση των καινοτόμων υπηρεσιών της πλατφόρμας “Hellenic Heritage: Το μέλλον της πολιτιστικής εμπειρίας στην Ελλάδα”, με την παρουσία και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το έργο αφορά στην συνολική ψηφιακή αναβάθμιση της εμπειρίας του επισκέπτη σε περισσότερους από 350 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία σε όλη τη χώρα και συνιστά ένα ενιαίο σύστημα παρεμβάσεων που βελτιώνει τη λειτουργία, την οργάνωση, την προσβασιμότητα και τη βιωσιμότητα των πολιτιστικών υπηρεσιών. Χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του NextGenerationEU και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού μέσω του ΟΔΑΠ.

Η εξαιρετική δουλειά του Υπουργείου Πολιτισμού και του ΟΔΑΠ, μας δίνει όχι πλέον την προσδοκία αλλά την βεβαιότητα οτι γυρίσαμε σελίδα. Γυρίσαμε σελίδα και αυτό θα το σημειώσουμε, θα το γιορτάσουμε, θα το αναδείξουμε και θα το προστατεύσουμε. Θα το προστατεύσουμε απο την απέραντη μιζέρια της γνωστής συμμορίας που απελπισμένα προσπαθεί να μας παρασύρει στην δική της κακομοιριά.

Αυτός ο τόπος και αυτή η χώρα, αξίζει αυτή την υπέροχη δουλειά που δίνει μόνο ανάταση. Ανάταση ηθική, οικονομική και πολιτιστική. Το επίπεδο της πρωτοβουλίας Hellenic Heritage, αντέχει σε παγκόσμια σύγκριση.

Και μια κουβέντα ειδικά για τα νησιά μας: το “Cycladic Pass” και το “Rhodes Pass”, που τα ζητούσαμε και αναβαθμίζουν τους προορισμούς μας, είναι έτοιμα. Απο αυτούς που καθημερινά κουράζονται στην δουλειά και δέχονται τα βέλη αυτών που ξεκουράζονται με δηλώσεις.

Συγχαρητήρια στο Υπουργείο Πολιτισμού και στον ΟΔΑΠ. Το “Hellenic Heritage” δεν είναι βήμα μπροστά, είναι άλμα.

Ημασταν εκεί, γιατί μας αφορά και γιατί έχουμε το ηθικό ανάστημα να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε την πρόοδο.

Η εμπειρία του επισκέπτη των πολιτιστικών μας χώρων αλλάζει, η εξυπηρέτηση αναβαθμίζεται, τα μνημεία μας οργανώνονται.”

 

spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ