Δήμος Άνδρου: Ξεκίνησαν οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης και ανακατασκευής σχολικών γηπέδων και αθλοχώρων
Σε τροχιά πλήρους αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού περνούν οι σχολικοί αθλητικοί χώροι της Άνδρου, καθώς ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες ριζικής ανακατασκευής και αποκατάστασης των γηπέδων μπάσκετ -αύλειων χώρων και αθλοχώρων του νησιού.
Πρόκειται για μια επιβεβλημένη και ουσιαστική παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής, η οποία χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του Δήμου Άνδρου. Στόχος του έργου είναι η διασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας, της λειτουργικότητας και της αισθητικής των χώρων όπου αθλούνται και ψυχαγωγούνται καθημερινά οι μαθητές και η νεολαία του τόπου μας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν ταυτόχρονα πριν από λίγες ημέρες και αφορούν στα εξής σημεία:
-
-
Γυμνάσιο – Λύκειο Όρμου Κορθίου
-
Δημοτικό Σχολείο Όρμου Κορθίου
-
Εμπειρίκειο Γυμναστήριο Χώρας (Γυμνάσιο-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ)
-
Μικρός αθλοχώρος στο παλαιό Δημοτικό Σχολείο Κοχύλου
-
Ο Δήμαρχος Άνδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, ανέφερε σχετικά :
“Τα γήπεδα αυτά, που αποτελούν την «καρδιά» της δραστηριότητας των παιδιών μας, έχρηζαν επισκευής και το είχαμε διαπιστώσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, όπως πολλά ακόμα, τα οποία προγραμματίζουμε.
Η ανακατασκευή τους ήταν μια παρέμβαση, επιβεβλημένη και απαραίτητη για την ασφάλεια και την ψυχαγωγία των μαθητών μας.
Τα σχολεία μας και τα παιδιά μας αξίζουν τις καλύτερες και αρτιότερες εγκαταστάσεις, καθώς χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, που να τους αξίζουν αλλά και να τους εμπνέουν.
Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες συγχρόνως, στα ως άνω σχολεία και χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους του Δήμου μας.
Σε λίγες μέρες θα παραδοθούν προς χρήση στους μαθητές και στην νεολαία του νησιού μας.”








