Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ: Η πραγματικότητα στις παραλίες τις Ρόδου απέχει πολύ απο το MyCoast…
Νέα παρέμβαση για την κατάσταση που επικρατεί σε παραλίες της Ρόδου πραγματοποιεί το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ, θέτοντας στο επίκεντρο ζητήματα που, όπως υποστηρίζει, αφορούν αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων, υπέρβαση των ορίων των παραχωρήσεων και μη τήρηση της προβλεπόμενης ελεύθερης ζώνης από την ακτογραμμή.
Το Δίκτυο παρουσιάζει στοιχεία και φωτογραφικό υλικό από τις περιοχές της Λίνδου και των Κολυμπίων, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα που καταγράφεται σε συγκεκριμένες παραλίες δεν ανταποκρίνεται στους κανόνες που διέπουν τις παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας.
Στο πλαίσιο της νέας παρέμβασής του, το Δίκτυο ΟΜΠΡΕΛΑ αναφέρεται συγκεκριμένα στο Λιμανάκι Κολυμπίων, την παραλία του Αγίου Παύλου, την Κεντρική και τη Μικρή Παραλία της Λίνδου, καταγράφοντας, όπως αναφέρει, περιπτώσεις παραβατικότητας και εκτεταμένης ανάπτυξης ομπρελοκαθισμάτων.
Παράλληλα, υπενθυμίζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την έκταση που μπορεί να καταλαμβάνει ο εξοπλισμός στις παραχωρημένες παραλίες και ζητά την εφαρμογή των κανόνων και την προστασία του κοινόχρηστου χαρακτήρα του αιγιαλού.








