Έβγαλε αντίδραση το Λαύριο στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος της Basket League όπου κέρδισε τον Παναθηναϊκό στη παράταση με 94-89 ισοφάρισε σε 1-1 τα μεταξύ τους παιχνίδια και παραμένει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.
Επόμενος αγώνας των δύο ομάδων, την Δευτέρα (7/6) στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.
Η ομάδα του Χρήστου Σερελή έγραψε ακόμη μία σελίδα στη μαγική ιστορία της, νικώντας τον Παναθηναϊκό 94-89 στην παράταση (κανονικός αγώνας 81-81) και ισοφαρίζοντας τη σειρά των τελικών σε 1-1.
Ο Κάρτερ πέτυχε 20 πόντους και έστειλε το ματς στην παράταση με τρίποντο, ο Μουράτος πρόσθεσε 19π. και οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από το -10 της τρίτης περιόδου και εξουδετέρωσαν την υπεροπλία των «πρασίνων» στη ρακέτα.
Τα δεκάλεπτα: 28-18, 41-40, 56-63, 81-81 (κ.α.), 94-89 (παρ.)
Διαιτητές: Αναστόπουλος, Παντελίδης, Ζαχαρής
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερελής): Κάρτερ 20 (4/8τρ., 6ασ.), Μουράτος 19 (3τρ., 5κλ.), Ντιαλό 12 (2τρ., 8ρ.), Ντέιβις 9 (1τρ., 7ρ.), Κόζι 12 (1), Σάβατζ 8 (2), Περσίδης, Ανοσίκε, Γερομιχαλός 14 (2), Μαστρογιαννόπουλος
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όντεντ Κάτας): Μπρέι 18 (4/7τρ.), Παπαγιάννης 9, Παπαπέτρου 11, Χεζόνια 18, Ουάιτ 6, Μακ, Μποχωρίδης 4 (1), Όγκαστ, Κασελάκης 5 (1τρ., 7ρ.), Μήτογλου 12 (15ρ.), Μπέντιλ 6.
Εκνευρισμένος ο Κάτας, «ντροπιαστικό το πρώτο δεκάλεπτο»
Ο Όντεντ Κάτας ήταν απογοητευμένος από την ήττα και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στον δεύτερο τελικό με το Λαύριο.
Ο Ισραηλινός τεχνικός αναφέρθηκε στους λόγους του αρνητικού αποτελέσματος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ντροπιαστικό ο Παναθηναϊκός να δέχεται 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο.
Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΤ ο προπονητής του τριφυλλιού:
«Μπήκαμε με λανθασμένη νοοτροπία στην αναμέτρηση. Όσο και να μιλήσαμε για το σημερινό παιχνίδι, δεν κάναμε αυτά που έπρεπε. Στο αμυντικό κομμάτι είναι ντροπιαστικό να δέχεσαι 28 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Στην επίθεση παίξαμε πολύ στο ένας-ένας, στο στυλ δηλαδή του Λαυρίου και όχι το δικό μας. Η σειρά αυτή θα είναι μία μεγάλη μάχη, το Λαύριο έχει αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Πρέπει να παίξουμε σε πολύ καλύτερο τέμπο για να τα καταφέρουμε».
Τώρα όλες οι ειδήσεις του kykladiki.gr στο Google News.