75 χρόνια από την Απελευθέρωση της Νάξου

in ΚΥΚΛΑΔΕΣ/Νάξος

Συνεχίζεται η έκθεση αντικειμένων από την αποχή της αντίστασης, μετά την ολοκλήρωση των επετειακών εκδηλώσεων στη Νάξο. Μετά τις σημαντικές ομιλίες και την παρουσίαση του   ιστορικού ερευνητή, επίτιμου μέλους της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών και Διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου King’s College κ. Νικόλαου Νικολούδη στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» με θέμα την Ιταλογερμανική κατοχή και την Μάχη της Νάξου, αλλά και την σημαντική ομιλία του ιστορικού φιλολόγου Νίκου Λεβογιάννη,

«Η ελευθερία είναι μεγάλη ευλογία, γεγονός που ξεχνάμε συχνά μέσα στη δίνη της καθημερινότητας μας» ανέφερε  ο δήμαρχος Νάξου  κ. Λιανός, κάνοντας ταυτόχρονα γνωστό ότι, ως δήμαρχος, θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο την θεσμοθέτηση, με Προεδρικό Διάταγμα, της 15ης Οκτωβρίου ως Ημέρα Μνήμης και την καθιέρωση τοπικής εορτής για την ελευθερία.

Αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Ιταλογερμανικής Κατοχής στη Νάξο από τον Ελληνικό, Αγγλικό, Γερμανικό και Ιταλικό Στρατό μάς ταξιδεύουν σε μια άλλη εποχή, χάρη στη συλλογή του Κώστα Μαυρογιάννη, που εκτίθεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως τις 18 Οκτωβρίου.
Ώρες λειτουργίας 9:00 – 14:00

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*