Δήλωση της εκδότριας της Κυκλαδικής κας Κ. Ανδρoύτσου στην Sada el Balad

Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου η ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ είχε τη χαρά και την τιμή να εγκαινιάσει μια σημαντική συνεργασία με την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στον Αραβικό κόσμο AL AHRAM αλλά και με τον καταξιωμένο δημοσιογράφο Abdelsattar Barakat (Αμπντέλ Σατάρ Μπαρακάτ) .
Η Al Ahram είναι μια ιστορική εφημερίδα αφού ιδρύθηκε στην Αλεξάνδρεια στις 5 Αυγούστου του 1875 και χαίρει διεθνούς σεβασμού ως προς την εγκυρότητά της από αναγνώστες και ΜΜΕ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κυκλοφορεί στην Αραβική, Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, διανέμεται σε όλη την υφήλιο και θεωρείται η κορωνίδα στον Τύπο του Αραβικού κόσμου.

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές ποικιλίες της αραβικής γλώσσας, η Al-Ahram θεωρείται ευρέως σημαντική πηγή του ύφους γραφής στα αραβικά. Το 1950, το Ινστιτούτο Μέσης Ανατολής, περιέγραψε την εφημερίδα Al-Ahram ότι για το κοινό που διαβάζει τα αραβικά είναι, “ό,τι είναι οι Times για τους Άγγλους και οι The New York Times για τους Αμερικανούς”.

 

 

Σε συνέχεια των σημαντικών συνεργασιών αλλά και της επικοινωνίας της εφημερίδας μας, με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε το δημοσίευμα της Sada el Balad, καθημερινής εφημερίδας, ευρείας κυκλοφορίας σε όλη την Αίγυπτο. Δημοσιεύει πρωτοσέλιδο της “Κυκλαδικής” και φιλοξενεί δήλωση της ιδιοκτήτριας και εκδότριας Κατερίνας Ανδρούτσου. Ευχαριστούμε πολύ Sada el Balad!

 

 

Η δήλωση της Κατερίνας Ανδρούτσου
Μετά τις συνεργασίες μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου, της ενέργειας, του πολιτισμού και του τουρισμού φαίνεται ότι προστίθεται η συνεργασία των ΜΜΕ. Ο κύκλος αυτής της, καθοριστικά σημαντικής τριμερούς συνεργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τα κοινά προβλήματα που απορρέουν από αυτήν, φαίνεται πως διευρύνεται και η διεύρυνση αυτή ξεκινάει από της Κυκλάδες -που σημαίνει κύκλος στα ελληνικά.
Η καθημερινή εφημερίδα «Κυκλαδική» καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Μεσόγειος στο Κόκκινο» αλλά και εγώ προσωπικά: αγκαλιάζουμε, υποστηρίζουμε και ενισχύουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων που απορρέουν από την εχθρική και επιθετική στάση της Τουρκίας στην περιοχή. Θεωρούμε ύψιστη τη σημασία και τη συμβολή των ΜΜΕ στις προσπάθειες συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.
Ευχαριστώ πολύ Al Ahram για την συνεργασία!
Με εκτίμηση

Κατερίνα Ανδρούτσου
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.