296 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα στο webinar για τους φροντιστές ατόμων με άνοια στη Σύρο

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον webinar – σεμινάριο για τους φροντιστές ατόμων με άνοια, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1/7/2020  με συνδιοργάνωτες το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης και το Δίκτυο Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων “ΑΚΤΙΟΣ”.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης Αγγελική Πρίντεζη, αναφέρει πως υπήρξαν 296 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και πάρα πολλοί Συριανοί  που παρακολούθησαν το webinar , σε μία 2ωρη παρουσίαση με ερωτήσεις και απαντήσεις που έδωσαν ουσιαστική βοήθεια για τους φροντιστές ατόμων με άνοια.

“Η Άνοια είναι μία περίπλοκη διαδικασία που χρειάζεται αρχικά πολύ καλή και συνεχή ενημέρωση. Το πρόσωπο που γνωρίζαμε, είναι κάποιο άλλο και πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.
Σε ερωτήσεις όπου οι απαντήσεις ήταν εύλογες παλιότερα, πλέον χρειάζεται να αναπτύξουμε καλύτερα την ενσυναίσθηση μας, για να κατανοήσουμε τη σημασία των λεγομένων τους. ”
Ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο που με χαρά παρακολουθήσαμε.

Ευχαριστούμε το δίκτυο Aktios (μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ) ,τον κ. Γεράσιμο Αντωνόπουλο, τον ομιλητή Δρ. Κωστή Προύσκα, Ψυχολόγο – Δρ. Γεροντολογίας, (PhD) και ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Κυρία Sperantza Douratsou Διευθύντρια του Ησυχαστηρίου “Παναγία της Ελπίδας” της Ιεράς Μονής των Αδελφών του Ελέους για την πρόταση και τη διασύνδεση που έκανε για τον Δήμο μας.

Ενημερώνουμε ότι σε λίγες μέρες το σεμινάριο θα είναι διαθέσιμο στην εφαρμογή youtube για όσους δεν μπόρεσαν να το παρακολουθήσουν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.