24ωρη απεργία σήμερα των νοσοκομειακών γιατρών – τι ζητούν

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας . Στις 10:30 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ μεταξύ άλλων διεκδικεί μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, που θα προχωρήσει σε απεργιακή κινητοποίηση σε συγκέντρωση στις 10:00 στο Υ.ΜΑ.Θ.

Αναλυτικά αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

«Οι υγειονομικοί των νοσοκομείων και των Κ.Υ που βρισκόμαστε καθημερινά στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Η πανδημία συνολικά παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις, με το 3ο κύμα να είναι ήδη εδώ.

Η εμπειρία από το προηγούμενο κύμα υπάρχει. Καλούμε την κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τις Διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν άμεσα στα παρακάτω:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ

· Εξασφάλιση των προϋποθέσεων για άμεση επανέναρξη των τακτικών ΕΙ και χειρουργείων στο 100%.

· Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό.

· Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.