12ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην Αμοργό, 4-9 Νοεμβρίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αμοργού,  ο Δήμος Αμοργού, και  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνουν και φέτος το 12οΔιεθνές  Amorgos Tourism FilmFestival, με καθημερινές προβολές διαγωνιζομένων ταινιών,  και με πολλές ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις  από σημαντικούς ομιλητές, από τον Ελληνικό και διεθνή χώρο, σε θέματα Κινηματογράφου, περιβάλλοντος , γαστρονομίας, υγείας και ανάπτυξης .

Κάθε χρόνο πάνω από 100 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι,  φωτορεπόρτερ, παραγωγοί, σκηνοθέτες διοργανωτές  άλλων Φεστιβάλ,  συμμετέχουν στο Φεστιβάλ της Αμοργού, το οποίο είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας CIFFT ,  με έδρα τη Βιέννη .

 Θα πραγματοποιηθεί στην Αμοργό από 4 έως 9 Νοεμβρίου 2021, και παράλληλα, διοργανώνεται Ακαδημία Κινηματογράφου, για φοιτητές και σπουδαστές κινηματογραφικών σχολών σε δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιωτικές δομές. Τέλος, έμφαση έχει δοθεί στην προώθηση  του Φεστιβάλ και της  Ακαδημίας Κινηματογράφου Αμοργού  σε σπουδαστές που προέρχονται από τα νησιά των Κυκλάδων οι οποίοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε σχετικές δράσεις. Oι  συμμετέχοντες δεν θα καταβάλλουν δίδακτρα για την παρακολούθηση της εκπαιδευτικής δράσης.

Η παρεχόμενη εκπαίδευση του εργαστηρίου θα παρέχεται από τους ακόλουθους επαγγελματίες:

                 

  •  Kostas Skiftas – Film Direction
  •  Bill Kyrou – NarrativeStorytelling
  • Kostas Karydas – Post-production Visual Effects
  • Konstantinos Moutsinas – Film Production
  • Andreas Labropoulos – Cinematography
  • AristarchosPapadaniil – Animation
  • EvagelosTzoumanekas – Film and Photography

Το  Φεστιβάλ Αμοργού θα πραγματοποιηθεί και  διά ζώσης,  και διαδικτυακά, φέρνοντας σε επαφή παράγοντες του Τουριστικού, Κινηματογραφικού και καλλιτεχνικού κόσμου, σε μια περίοδο που είναι πραγματικά αναγκαίο να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δικτύωση σε αυτούς τους τομείς.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.