Δήμος Πάρου: Αρνητική η η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ενδεχόμενης προσέγγισης ταχύπλοου στο Πίσω Λιβάδι
Έκθεση του παραρτήματος γραφείων της MTC GROUP στο Λονδίνο
4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
Τριετίες – Επιστροφή: Οδηγίες από τη ΓΣΕΕ για υπολογισμό και διεκδίκηση
Το “Express Scopelitis” της Αμιλίας Μηλού στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ μέσα σε 3 μήνες
Σύρος : Aνακοίνωση για την εφαρμογή Κανονισμού Πυροπροστασίας ακινήτων σε δασικές εκτάσεις
“The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”:  Η Ρόδος ως παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου μετασχηματισμού
Ποια προϊόντα οδηγούν τον χορό των ανατιμήσεων
ΛΑΡΚΟ: Δέσμη παρεμβάσεων για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου
Χ. Πάπιτση: «Η προσέγγισή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Σύρο είναι η διασύνδεσή της με τον Πολιτισμό και την ιστορία της»

Νόμος Κατσέλη: Ποιοι χάνουν την προστασία της πρώτης κατοικίας

491
SHARES
1.4k
VIEWS

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες συνεχίζονται εξ αποστάσεως ώστε ο νέος νόμος να ψηφιστεί στα τέλη Φεβρουαρίου

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί το πλαίσιο που θα διαδεχθεί το νόμο Κατσέλη. Ο διάδοχος του νόμου Κατσέλη και κυρίως οι προσδοκίες από την αποτελεσματικότητά του θα συνδυαστεί και με το βασικό σχέδιο για την μείωση των «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους τραπεζίτες συνεχίζονται εξ αποστάσεως, έτσι ώστε ο νέος νόμος να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει το αρχικό της σχέδιο, που ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της κάλπης, μετά και τις αντιδράσεις από την πλευρά των θεσμών και Ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι κάνουν λόγο για επιτακτική και άμεση ανάγκη λύσης του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Έτσι, αναγκάστηκε να αποδεχθεί ως βασικά κριτήρια για τη δυνατότητα υπαγωγής στο νέο καθεστώς προστασίας όχι το ύψος της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας αλλά το ύψος του δανείου και το εισόδημα του αιτούντος προστασία.

Προκειμένου να αποκλειστούν οι κακοπληρωτές ο «κόφτης» θα είναι το ύψος του δανείου. Στην περίπτωση αυτή είναι πιθανό η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας να διατηρηθεί στις 200.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι το συνολικό χρέος του οφειλέτη δεν ξεπερνά ένα συγκεκριμένο ποσό.

Το πλαφόν που συζητήθηκε ήταν οι 100.000 ευρώ και αφορά τα συνολικά χρέη του δανειολήπτη από κάθε είδους χρηματοδότηση που έχει λάβει στο παρελθόν.

Από εκεί και πέρα θα υπάρχουν επιπλέον κριτήρια για τη χορήγηση επιδότησης της μηνιαίας δόσης κατά το 1/3 από το κράτος. Οι αιτήσεις θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί εντός των τριών μηνών από την ψήφιση του νόμου.

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι πάνω από 2,3 εκατομμύρια δάνεια όλων των κατηγοριών – επιχειρηματικά, στεγαστικά, καταναλωτικά – είναι προβληματικά καθώς βρίσκονται σε καθυστέρηση πάνω από 90 ημέρες. Από αυτά, 300.000 και πλέον είναι τα «κόκκινα» στεγαστικά.

ΠΗΓΗ : in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Πάρου: Αρνητική η η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ενδεχόμενης προσέγγισης ταχύπλοου στο Πίσω Λιβάδι

Δήμος Πάρου: Αρνητική η η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ενδεχόμενης προσέγγισης ταχύπλοου στο Πίσω Λιβάδι

Δήμος Πάρου: Αρνητική η η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ενδεχόμενης προσέγγισης ταχύπλοου στο Πίσω Λιβάδι Το Δημοτικό Συμβούλιο της...

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.