Όποτε και να βρεθείτε στη Νάξο, δε μπορεί να μην υποκείψετε σε ένα μελαχρινό. Αυτή η νόστιμη παραδοσιακή καρυδόπιτα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά του νησιού. Η κλασική της εκδοχή είναι ωραιότατη, η παραλλαγή που προτείνει ο Βαγγέλης Δρίσκας στην εκπομπή My Greece, όμως, έχει ένα έξτρα ατού: σοκολάτα. Δεν είναι δύσκολο να την φτιάξετε. Το μείγμα της καρυδόπιτας χρειάζεται μόλις μισή ώρα στο φούρνο. Μετά τη σιροπιάζετε κι όπως είναι ακόμη ζεστή, ρίχνετε την πυκνή σοκολατένια κρέμα (γκανάζ) και την πασπαλίζετε με μπόλικα χοντροκοπανισμένα καρύδια.
Υλικά
- 6 αυγά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
- 170 γρ. καρύδια
- 180 γρ. γαλέτα
- Για το σιρόπι:
- 500 ml νερό
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι
- Για τη γκανάζ:
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. κουβερτούρα
ethnos.gr