Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μετά από 13 χρόνια
Γ. Λεονταρίτης : Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά
Αγιασμός στον πρώτο παιδικό σταθμό της Αμοργού
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας στη Γένοβα
Το 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων ετοιμάζεται  για Αμοργό
Μύκονος- Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού
Cycladic Identity : “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες στην Ίο”
Παρατείνεται ως τις 2 Απριλίου η προθεσμία καταβολής οφειλών
Ποια προϊόντα ανατιμήθηκαν στο σούπερ μάρκετ
«Πνίγει» τη χώρα η αφρικανική σκόνη- Συστάσεις ειδικών
Φωτιά στον ΧΥΤΑ Κιμώλου! Καλά πως κάνετε έτσι! Αυτή καίει καιρό τώρα (BINTEO)
Μπαράζ ελέγχων στα ακίνητα από δύο νέα ελεγκτικά κέντρα

Κοροναϊός: Φόβοι πως τα κρούσματα ξεπερνούν ήδη τις 40.000

491
SHARES
1.4k
VIEWS

 Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εξάπλωση του κοροναϊού, κρούουν τα στοιχεία ερευνητών στο Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000, και τονίζουν ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού.

Καθώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα και σε άλλες χώρες και όλα τα μάτια έχουν έως τώρα εστιάσει στην αγορά θαλασσινών και ζώων της κινεζικής πόλης Ουχάν, που θεωρήθηκε η πηγή του νέου ιού «2019-nCoV», οι επιστήμονες κάνουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβάλλουν κατά πόσο αυτή η εκτίμηση τους είναι σωστή.

Την ίδια ώρα η Μογγολία κλείνει τα οδικά μεθοριακά περάσματα με την Κίνα. Η Μαλαισία επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση για επισκέπτες από την Ουχάν και τη Χουμπέι, ενώ τα ρωσικά τουριστικά πρακτορεία σταματούν να πωλούν πακέτα για την Κίνα.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, ενώ η  Ιαπωνία θα αρχίσει να επαναπατρίζει τους υπηκόους της.

Ο απολογισμός της επιδημίας που προκαλείται από τον νέο άγνωστο κοροναϊό, αυξήθηκε σε 81 νεκρούς στην Κίνα ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έφτασαν σε τουλάχιστον 2.744 παρά τις προσπάθειες να αποτραπεί η εξάπλωση εντός κι εκτός χώρας.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν να λάβουν «δρακόντεια» μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού εάν θέλουν να προλάβουν την εξάπλωση του ιού του Ουχάν, δηλώνουν ερευνητές του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εκτιμούν, βάσει μαθηματικών μοντέλων, ότι ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τις 40.000.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού ιού.

Συνολικά, οι κινεζικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.744 κρούσματα στην Κίνα, ενώ ο αριθμός των ύποπτων περιπτώσεων διπλασιάσθηκε μέσα σε διάστημα 24 ωρών για να φθάσει τις 6.000.

«Πρέπει να προετοιμασθούμε για το γεγονός αυτή η επιδημία να εξελιχθεί σε παγκόσμια επιδημία», δήλωσε ο Γκάμπριελ Λουνγκ, επικεφαλής της ερευνητικής αυτής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ.

«Πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν δραστικά και δρακόντεια μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων του πληθυσμού», προειδοποίησε.

Ο Μα Σιαογουέι, επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Υγείας που αποτελεί υπουργείο στην Κίνα, δήλωσε χθες ότι ο νέος ιός έχει περίοδο επώασης που μπορεί να φθάσει μέχρι τις δύο εβδομάδες και ότι η μετάδοση είναι δυνατή ακόμη και κατά την περίοδο της επώασης, όταν ο ασθενής δεν έχει ακόμη εμφανίσει συμπτώματα της νόσου.

Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα για την διάδοση του κινεζικού ιού, η ομάδα του Γκάμπριελ Λουνγκ εκτιμά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος από τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών, στον οποίο δεν λαμβάνονται υπ ‘ όψιν παρά μόνο οι επισήμως εντοπισμένες περιπτώσεις.

«Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που παρουσιάζουν συμπτώματα πρέπει να ήταν της τάξεως των 25.000-26.000 την πρώτη ημέρα του νέου κινεζικού έτους», δηλαδή το Σάββατο, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Χονγκ Κονγκ ο δρ Λουνγκ στηριζόμενος σε μαθηματικά μοντέλα.

Περιλαμβάνοντας τα άτομα που βρίσκονται σε περίοδο επώασης, και είναι ακόμη ασυμπτωματικά, «ο αριθμός προσέγγιζε τις 44.000» το Σάββατο, είπε προσθέτοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να διπλασιάζεται κάθε έξι ημέρες, για να φθάσει στο ανώτατο σημείο τον Απρίλιο και τον Μάιο στις ζώνες που ήδη βρίσκονται αντιμέτωπες με μία επιδημία. Ο επιστήμονας αναγνωρίζει ότι εάν ληφθούν δραστικά μέτρα, ο ρυθμός αυτός μετάδοσης μπορεί να μειωθεί.

Το επίκεντρο της νόσου παραμένει η πόλη Ουχάν της επαρχίας Χουμπέι. Όμως κρούσματα έχουν επίσης εντοπισθεί στις μεγάλες πόλεις της χώρας όπως το Πεκίνο, η Σανγκάη, η Σεντζέν και η Καντόνα.

«Περιμένουμε να δούμε ανθεκτικές εστίες της επιδημίας και στις άλλες μεγαλουπόλεις», προειδοποίησε.

Καθώς οι πόλεις αυτές αποτελούν περιφερειακούς ή διεθνείς κόμβους για τις μεταφορές, είναι «πολύ πιθανόν» ο ιός να μεταδοθεί σε μεγαλύτερες αποστάσεις με βάση αυτές τις νέες εστίες», είπε.

Αναφερόμενος στα περιοριστικά μέτρα που έχουν λάβει οι κινεζικές αρχές, ο επιστήμονας λέει ότι είναι «απολύτως σωστά», σημειώνοντας ωστόσο ότι τα μέτρα αυτά «πιθανόν να μην είναι επαρκή για να μεταβάλουν την πορεία της επιδημίας προς τις άλλες μεγαλουπόλεις».

Η ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα συνεργαζόμενα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κέντρα.

Καθώς αυξάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα και σε άλλες χώρες και όλα τα μάτια έχουν έως τώρα εστιάσει στην αγορά θαλασσινών και ζώων της κινεζικής πόλης Ουχάν, που θεωρήθηκε η πηγή του νέου ιού «2019-nCoV», οι επιστήμονες κάνουν δεύτερες σκέψεις και αμφιβάλλουν κατά πόσο αυτή η εκτίμηση τους είναι σωστή.

Η πρώτη επιστημονική δημοσίευση από Κινέζους επιστήμονες, μετά την μελέτη των πρώτων κλινικών περιστατικών του νέου ιού, δημιουργεί αμφιβολίες για την πηγή του «κακού».

Οι Κινέζοι ερευνητές από πολλούς επιστημονικούς φορείς, με επικεφαλής τη δρα Μπιν Τσάο του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Πεκίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», σύμφωνα με το «Science», ανέλυσαν τις περιπτώσεις των πρώτων 41 ασθενών που νοσηλεύθηκαν εξαιτίας του ιού.

Ο πρώτος ασθενής που αρρώστησε την 1η Δεκεμβρίου 2019 δεν είχε καμία σχέση με την αγορά του Oυχάν, ενώ «καμία επιδημιολογική σχέση δεν βρέθηκε ανάμεσα στον πρώτο ασθενή και στους επόμενους», σύμφωνα με τη μελέτη. Επίσης, από τους 41 πρώτους ασθενείς, οι 13 δεν είχαν καμία σχέση με την εν λόγω αγορά, η οποία έκλεισε από τις κινεζικές Αρχές την 1η Ιανουαρίου.

«Αυτός είναι ένας μεγάλος αριθμός, οι 13 από τους 41 χωρίς καμία σχέση», δήλωσε ο ειδικός λοιμωξιολόγος Ντάνιελ Λούσεϊ του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν και επεσήμανε ότι οι πρώτες λοιμώξεις ανθρώπων από το νέο ιό πρέπει να συνέβησαν το Νοέμβριο, αν όχι νωρίτερα.

Ο ιός μάλλον εξαπλώθηκε σιωπηλά στους κατοίκους της Ουχάν εκτός της αγοράς, στην οποία τελικά βρέθηκε αργότερα.

«Ο ιός μπήκε στην αγορά από αλλού, προτού βγει από αυτήν», εκτίμησε ο Λούσεϊ.

Έτσι, τα τρία πιθανά σενάρια αυτή τη στιγμή είναι ο ιός αρχικά να μόλυνε κάποιον άνθρωπο εκτός της αγοράς και αυτός μετά να τον μετέφερε σε αυτήν ή ο ιός να εισέδυσε στην αγορά από κάποιο ζώο και αυτό να μόλυνε εκεί τον πρώτο άνθρωπο ή η μόλυνση στην αγορά να μην προήλθε από ένα μόνο ζώο αλλά από ένα συνδυασμό μολυσμένων ζώων.

Η δρ. Τσάο δήλωσε ότι «όπως φαίνεται, η αγορά στη Γουχάν δεν είναι η μοναδική πηγή προέλευσης του ιού, αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, δεν γνωρίζουμε ακόμη από πού ακριβώς ήλθε ο ιός».

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί με έναν άλλο κοροναϊό, τον MERS (Middle East Respiratory Syndrome), που θεωρείτο αρχικά ότι προερχόταν από έναν ασθενή στη Σαουδική Αραβία, ο οποίος είχε μολυνθεί από καμήλα τον Ιούνιο του 2012, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήδη από τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς είχαν υπάρξει δύο θάνατοι από τον ίδιο ιό -τότε ακόμη ανεξήγητοι- σε νοσοκομείο της Ιορδανίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες κινούνται ταχύτερα από κάθε προηγούμενη φορά για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του νέου ιού.

Μόλις δέκα μέρες μετά το πρώτο κρούσμα, οι Κινέζοι επιστήμονες αποκωδικοποίησαν γενετικά τον άγνωστο κοροναϊό και μοιράστηκαν ελεύθερα την πληροφορία με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα, πυροδοτώντας έτσι μια εκτεταμένη «κούρσα» μελέτης του «2019-nCoV», το γονιδίωμα του οποίου αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε ένα ηλεκτρονικό αποθετήριο γενετικών πληροφοριών ανοικτής πρόσβασης.

Για «άνευ προηγουμένου ταχύτητα αντίδρασης» έκανε λόγο η καθηγήτρια μικροβιολογίας-ανοσολογίας Κάρλα Σάτσελ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern του Ιλινόις, σύμφωνα με την «Ουάσιγκτον Ποστ».

«Συνήθως πολλοί επιστήμονες προσπαθούν να κρύψουν αυτό που κάνουν, δεν θέλουν να μιλούν γι’ αυτό, όμως τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πως δεν πρέπει να ανησυχούν για το εγώ τους και για το ποιός θα είναι πρώτος, αλλά νοιάζονται πρωτίστως να λύσουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η πληροφόρηση να ρέει πραγματικά γρήγορα», πρόσθεσε.

Πειραματικά φάρμακα που αρχικά αναπτύχθηκαν για τον ιό SARS, έχουν αρχίσει να δοκιμάζονται ήδη για το νέο ιό, ενώ παράλληλα επιστήμονες στις ΗΠΑ άρχισαν ήδη την ανάπτυξη ενός εμβολίου, η πρώτη δοκιμή ασφαλείας του οποίου σε ανθρώπους αναμένεται να γίνει σε τρεις μήνες, διάστημα ρεκόρ, αν όντως αυτό συμβεί.

Στην περίπτωση του SARS χρειάστηκαν 20 μήνες μετά την αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του ιού, εωσότου γίνουν οι πρώτες δοκιμές ενός εμβολίου σε ανθρώπους.

Η Γαλλία ετοιμάζει την αεροπορική απομάκρυνση των πολιτών της από την Ουχάν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

«Σε συντονισμό με τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Ενόπλων Δυνάμεων, ετοιμάζουμε μια επιχείρηση επιστροφής διά της αεροπορικής οδού επ’ ωφελεία των υπηκόων μας», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας πως η απομάκρυνση θα πραγματοποιηθεί «a priori στα μέσα της εβδομάδας».

Η Μογγολία αποφάσισε να κλείσει τα μεθοριακά περάσματα στις οδικές αρτηρίες που την συνδέουν με την Κίνα για να αποφύγει μια διάδοση του νέου κοροναϊού που εμφανίστηκε στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας.

Η Μογγολία είναι η πρώτη γειτονική χώρα της Κίνας που προχωράει στο κλείσιμο μεθοριακών περασμάτων με τη χώρα αυτή, μολονότι θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι σιδηροδρομικές και οι αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Εξάλλου χθες, Κυριακή, η κυβέρνηση του Ουλάν Μπατάρ ανακοίνωσε ότι οι αρχές κλείνουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ως τις 2 Μαρτίου.

Η Μογγολία δεν έχει προς το παρόν καταγράψει κανένα κρούσμα του νέου κοροναϊού, που έχει προσβάλλει περισσότερους από 2.700 ανθρώπους στην Κίνα και έχει προκαλέσει τον θάνατο 81 από τον Δεκέμβριο.

Ωστόσο οι αρχές της Μογγολίας διευκρίνισαν ότι έλαβαν το μέτρο αυτό για το κλείσιμο των οδικών μεθοριακών περασμάτων μετά την εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Εσωτερική Μογγολία, την κινεζική περιοχή που βρίσκεται στα σύνορα με την Μογγολία.

Επίσης «απαγορεύονται οι δημόσιες εκδηλώσεις», προστίθεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης, στην οποία επισημαίνεται ότι ακυρώνονται τα αθλητικά γεγονότα και κλείνουν οι αίθουσες ψυχαγωγίας.

Την ίδια ώρα το Μακάο ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αρνείται την είσοδο επισκεπτών από την Χουμπέι, ή αυτών που είχαν επισκεφθεί αυτήν την κινεζική επαρχία 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στο Μακάο, εκτός κι αν φέρουν τεκμήρια που να δείχνουν ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό.

Η κυβέρνηση του Μακάο ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύει την είσοδο στις εγκαταστάσεις των καζίνο της πόλης σε όλους όσοι βρίσκονταν στην Χουμπέι 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους εκεί.

Στο μεταξύ, η Μαλαισία επέβαλε προσωρινή απαγόρευση για Κινέζους επισκέπτες από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι. Η χώρα έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, που μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και να αποδειχθεί θανατηφόρος σε κάποιες περιπτώσεις.

Τα ρωσικά ταξιδιωτικά πρακτορεία σταμάτησαν να πωλούν πακέτα στην Κίνα λόγω της επιδημίας του κορονοαϊού στη χώρα και μόνο επαναπατρίζουν Ρώσους τουρίστες, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Ντμίτρι Γκόριν, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων.

Η ενέργεια αυτή έγινε ύστερα από συστάσεις από τον αρμόδιο τουριστικό ρυθμιστικό φορέα της Ρωσίας, δήλωσε ο ίδιος. «Δεν πωλούνται ταξιδιωτικά πακέτα διότι υπάρχει απειλή για την ασφάλεια», δήλωσε. «Οι πωλήσεις (των ταξιδιωτικών πακέτων) σταμάτησαν την Παρασκευή».

Η Ρωσία, που έχει καθημερινά απευθείας πτήσεις σε πολλές κινεζικές πόλεις, δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού.

«Περίπου 7.000 Ρώσοι τουρίστες που αγόρασαν πακέτα διακοπών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα», δήλωσε ο Γκόριν. «Περίπου 6.000 εξ αυτών είναι στο νησί Χαϊνάν και οι υπόλοιποι στην ηπειρωτική Κίνα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κινεζική κυβέρνηση παρέτεινε τις διακοπές για το κινεζικό σεληνιακό Νέο Έτος και οι περισσότερες από τις μεγάλες επιχειρήσεις έκλεισαν ή συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Κίνα από το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού στη χώρα ανήλθε σε 81 σήμερα, και ο αριθμός των κρουσμάτων σε όλη την Κίνα αυξήθηκε σε τουλάχιστον 2.744, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να αποτραπεί η εξάπλωση εντός και εκτός χώρας.

Στο μεταξύ σοκ, προκαλεί βίντεο στα social media που δείχνει ανθρώπους στην πόλη Ουχάν απ΄όπου ξεκίνησε ο κοροναϊός να καταρρέουν στο δρόμο και στις αίθουσες αναμονής των νοσοκομείων.

Μέχρι στιγμής κρούσματα του κοροναϊού, έχουν επιβεβαιωθεί εκτός από την Κίνα σε 12 ακόμη χώρες : Ταϊλάνδη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Γαλλία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Βιετνάμ, Νεπάλ, Καναδάς.

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν, νωρίτερα σήμερα το πέμπτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, με τους αξιωματούχους να εξηγούν ότι πρόκειται για μια 21χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στην τελευταία πτήση που αναχώρησε από την Ουχάν, για το Σίδνεϊ προτού το Πεκίνο ανακοινώσει ταξιδιωτική απαγόρευση.

Παράλληλα η Καμπέρα συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές για την απομάκρυνση περίπου 100 Αυστραλών από την Ουχάν.

Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρίζ Πέιν δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 3AW ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει «οριστικό» αριθμό των Αυστραλών που βρίσκονται στην Ουχάν ή την επαρχία Χουμπέι καθώς υπάρχουν πολλοί με διπλή υπηκοότητα, κάποιοι εκ των οποίων ενδέχεται να μην έχουν ταξιδέψει με το αυστραλέζικο διαβατήριό τους.

Τους υπηκόους της απομακρύνει και η Ιαπωνία. Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας σκοπεύει να έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διευθετήσεις προκειμένου να γίνει τουλάχιστον μία πτήση τσάρτερ ήδη αύριο Τρίτη με την οποία θα μπορέσουν να επαναπατριστούν Ιάπωνες υπήκοοι από την Ουχάν, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, επικαλούμενο ανώτερο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γ. Λεονταρίτης : Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά

Γ. Λεονταρίτης : Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά

Γ. Λεονταρίτης : Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά Πρόταση θεσμοθέτησης πάγιου μέτρου περί δωρεάν μετακίνησης...

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας στη Γένοβα

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας στη Γένοβα

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα Στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης...

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.