Έρχονται τα νέας γενιάς POS για όλους
Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος
Μ. Κωβαίος: “Η σημερινή δημοτική αρχή Πάρου, ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε το νησί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς”
Συγκρότηση Επιτροπής του Δήμου Πάρου για τις Ανεμογεννήτριες
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελάνων Νάξου – Πρόεδρος ο Νίκος Κονδύλης
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Απείρανθο της Νάξου
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή της χώρας τέθηκε σε πλήρη λειτουργία μετά από 13 χρόνια
Γ. Λεονταρίτης : Πρόταση για δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στα νησιά
Αγιασμός στον πρώτο παιδικό σταθμό της Αμοργού
Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας στη Γένοβα
Το 15ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Κυκλάδων ετοιμάζεται  για Αμοργό

Η Αμοργός τίμησε τον Άγιο Νεόφυτο τον Αμοργίνο

491
SHARES
1.4k
VIEWS

Με λαμπρότητα εορτάστηκε τη Κυριακή 10 Ιουλίου στην Αμοργό η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Νεόφυτου του Αμοργίνου. Ο Άγιος Νεόφυτος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό το πρώτο ήμισυ του 16ου αιώνα και εκάρη μοναχός στη Μονή της Χοζοβιώτισσας. Στη συνέχεια μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο και από εκεί στο νησί των Λειψών όπου και μαρτύρησε.

Στην πανηγυρική θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλόχιος και συλλειτούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Θήρας κ. Επιφάνιο και Αμοργιανούς ιερείς.

Στην ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραΐσκος ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, , μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρόεδρος του Συνδέσμου Αμοργίνων κ. Άννα Πάσχου Γιαννακού και εκπρόσωποι φορέων.  Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκαν στους παριστάμενους παραδοσιακά κεράσματα στη Λόζα της Χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Αμοργό, ο Σεβασμιώτατος Θήρας κ. Αμφιλόχιος και ο βουλευτής κ. Φόρτωμας επισκέφθηκαν το Δημαρχείο της Αμοργού όπου είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο κ. Ελευθέριο Καραΐσκο.

Ο Δήμαρχος Αμοργού δήλωσε «Τιμήσαμε με τη δέουσα λαμπρότητα, μέσα στο κυκλαδίτικο φωτεινό καλοκαίρι, τον Άγιο Νεόφυτο τον Αμοργίνο, τον Άγιο μας. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Αμοργό η παρουσία στην εορταστική ημέρα του ποιμενάρχη μας, Σεβασμιώτατου κ. Αμφιλόχιου και του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Φίλιππου Φόρτωμα. Με χαρά τους υποδέχτηκα στο γραφείο μου στο Δημαρχείο και είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την Αμοργό μας και τις Κυκλάδες ενώ πρόσφερα εκ μέρους του λαού της Αμοργού το Λεύκωμα “Αμοργός, Αγώνας για την Ελευθερία και την Παιδεία”. Με μεγάλη συγκίνηση επισκέφθηκα τέλος στην οικία του τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Θήρας, Αμοργού και νήσων κ. Επιφάνιο για να του προσφέρω το επετειακό Λεύκωμα του Δήμου και να τον ευχαριστήσω για την συμβολή του στην έκδοση του πονήματος αυτού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μ. Κωβαίος: “Η σημερινή δημοτική αρχή Πάρου, ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε το νησί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς”

Μ. Κωβαίος: “Η σημερινή δημοτική αρχή Πάρου, ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε το νησί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς”

Μ. Κωβαίος: “Η σημερινή δημοτική αρχή Πάρου, ανατρέπει τη στρατηγική που οδήγησε το νησί στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς” Διαβάστε τι...

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.