4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
Τριετίες – Επιστροφή: Οδηγίες από τη ΓΣΕΕ για υπολογισμό και διεκδίκηση
Το “Express Scopelitis” της Αμιλίας Μηλού στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ μέσα σε 3 μήνες
Σύρος : Aνακοίνωση για την εφαρμογή Κανονισμού Πυροπροστασίας ακινήτων σε δασικές εκτάσεις
“The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination”:  Η Ρόδος ως παγκόσμιο πρότυπο βιώσιμου μετασχηματισμού
Ποια προϊόντα οδηγούν τον χορό των ανατιμήσεων
ΛΑΡΚΟ: Δέσμη παρεμβάσεων για να σταματήσει η οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου
Χ. Πάπιτση: «Η προσέγγισή μας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού στη Σύρο είναι η διασύνδεσή της με τον Πολιτισμό και την ιστορία της»
Χρ. Στυλιανίδης: Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας πρώτη προτεραιότητα
Με ένα βιβλίο για συντροφιά…στη Σύρο

Δήμαρχος Αμοργού: «Αχτίδα αισιοδοξίας η αύξηση του ορίου επιβατών στην ακτοπλοΐα»

491
SHARES
1.4k
VIEWS

“Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την απόφαση της Κυβέρνησης για την αύξηση από 60% σε 80% του ορίου πληρότητας στο πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες.

Με την από 30 Ιουλίου 2020 επιστολή μας είχαμε εκφράσει την δυσαρέσκεια μας για την διατήρηση των περιορισμών καθώς και την αγωνία των επαγγελματιών της Αμοργού για το δυσοίωνο οικονομικό μέλλον. Η νέα απόφαση είναι μια αχτίδα αισιοδοξίας ίσως στο πιο δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε. Αλλά και μια απόφαση που μας γεμίζει περισσότερη ευθύνη για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Από την εμφάνιση της πανδημίας δεν κρυφτήκαμε αλλά βγαίνοντας μπροστά υπερασπιστήκαμε το δικαίωμα στην προστασία της ασφάλειας μας αλλά και στην διεκδίκηση της υγειονομικής κάλυψης. Με απόλυτη συνεργασία με τους πολίτες και τους επαγγελματίες αλλά και με την Πολιτεία στο πλευρό μας, θωρακίσαμε υγειονομικά την Αμοργό και καταγράψαμε την ιδανική επιδημιολογική εικόνα.

Τηρώντας με αυστηρή πειθαρχία όλες τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ καταφέραμε να παραμείνει η Αμοργός Covid-Free νησί και να την προβάλουμε ως αυτό που πραγματικά είναι, ένας πανέμορφος και ασφαλής προορισμός. Η αύξηση του ορίου πληρότητας στην ακτοπλοΐα μας δίνει την ελπίδα να παλέψουμε για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και προσφέρουμε σε όσο τον δυνατό περισσότερους επισκέπτες την χαρά της Αμοργιανής φιλοξενίας.

Καλώ όλους τους πολίτες και τους επαγγελματίες να μην εφησυχάζουν. Το δεύτερο κύμα κάθε πανδημίας είναι πιο απειλητικό όταν επικρατεί χαλάρωση στην ατομική ευθύνη. Θα εξακολουθήσουμε να έχουμε την Αμοργό ασφαλή, τηρώντας στο ακέραιο τις οδηγίες της Πολιτείας.

Προσέχουμε για τις ζωές μας και για τους συνανθρώπους μας. Αποτελέσαμε το παράδειγμα προ μίμηση στο #menoumepsiti και το ίδιο πράττουμε και στο #menoumeasfaleis.”

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Ελευθέριος Καραΐσκος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.