H αφρικανική σκόνη «έπνιξε» τις Κυκλάδες – Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στην ακτοπλοΐα
Δεν έδεσε σε Νάξο και Πάρο το Blue Star 2 – Συνέχισε το δρομολόγιό του προς Πειραιά
4 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αγγίζουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου
Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Σ. Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα
Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Σημαντικές εξελίξεις: Διοικητικές αλλαγές στα Ναυπηγεία Σύρου
Κλειστά για το κοινό τα γραφεία του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τη Δευτέρα 23/1 στη Σύρο και τα νησιά
Ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη ΔΕΥΑ Πάρου η περιοδεία του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Χρήστου Κατσώτη στο νησί
Λαμπαδηδρόμος η Κατερίνα Μονογυιού στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σαντορίνη
Σαντορίνη: Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης Βουρβουλιανών Πατριωτών από τα Ναζιστικά στρατεύματα
Στο νησί της Ίου η 169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων | 25-28 Απριλίου
Αεροδιακομιδές ασθενών από Νάξο, Πάρο, Μύκονο και Σαντορίνη – Ανάμεσά τους και παιδιά

Ώρα ανασχηματισμού: Σε λίγη ώρα οι ανακοινώσεις

491
SHARES
1.4k
VIEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναμένεται να προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις στις 13:30, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες για κυβερνητικό «λίφτινγκ»

Θέμα λίγων λεπτών είναι ο ανασχηματισμός στον οποίο προχωρά η κυβέρνηση, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια για «λίφτινγκ» στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναμένεται να προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις στις 13:30.

Ο πρωθυπουργός πρέπει να καλύψει το κενό από τις αποχωρήσεις της Κατερίνας Νοτοποόυλου και του Νάσου Ηλιόπουλου που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ – σύμφωνα με πληροφορίες – είναι ειλημμένη η απόφαση ότι θα σταματήσει να έχει ο πρωθυπουργός το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών.

Μένει να δούμε εάν ο ανασχηματισμός θα περιλαμβάνει και κάποιες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και εάν στο νέο υπουργικό συμβούλιο θα εισέλθουν πρόσωπα από την Κεντροαριστερά σε μία ακόμη προσπάθεια από τον πρωθυπουργό να διεμβολίσει το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο αλλά.

Πάντως αυτό το σενάριο φαίνεται πως κερδίζει έδαφος με δεδομένο ότι οι πιθανότητες να στηθούν εθνικές εκλογές το Μάιο αυξάνονται μέρα με τη μέρα.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα δεν αποκλείεται να υπάρχουν εκπλήξεις με πρόσωπα που δεν είχαν ακουστεί όλο το προηγούμενο διάστημα ενώ είναι πιθανό να υπάρξει αναβάθμιση ορισμένων υπουργών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ερωτηματικό παραμένει αν ο πρωθυπουργός θα «αποκαταστήσει» κάποιους πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ στον επικείμενο ανασχηματισμό, όπως ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Φίλης.

Ενα όνομα που έχει ακουστεί είναι αυτό του Σωτήρη Βαλντέν για το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών υποθέσεων με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να αναβαθμίζεται στη θέση του υπουργού.

Ο Σωτήρης Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ακούγονται τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο καθώς και άλλων από την Κεντροαριστερά.

Θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στα οικονομικά υπουργεία. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πραγματικές εφεδρείες, ενώ το μόνο πρόσωπο που παίζει στην Κεντροαριστερά είναι η πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη.

Όσον αφορά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει το σενάριο να το αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Σ. Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Σ. Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα

Η απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στον Σ. Κασσελάκη για τη διασύνδεση των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα...

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.