Χ. Κόκκινος: “Αλαλούμ με τα rapid τεστ της Τήνου”

Το αλαλούμ που δημιουργούν τα “καλοπληρωμένα” rapid test που απέστειλε η Περιφερειακή Αρχή Νοτιου Αιγαίου  στα νησιά μας μεταφέρθηκε στην Τήνο.
Έζησαν  απόγνωση και ταραχή  δεκαεπτά (17) κάτοικοι του νησιού όταν τα rapid test που προμηθεύτηκε και  απέστειλε η Περιφερειακή Αρχή του κ.Χατζημαρκου τους εμφάνισαν “ψευδώς θετικούς”  στον covid/19 .
Ευτυχώς στα δυο(2) μοριακά τεστ που υποβλήθηκαν στη συνέχεια ο καθένας από αυτούς και στο rapid test που είχε προμηθευτεί και αξιοποίησε  ο Δήμος Τήνου τους έδειξαν  “αρνητικούς ” στον ιό!
Το νησί έχει “παραλύσει”  προσωρινά αλλά  όλα πλέον δείχνουν ότι  γλυτώνει το” βαθύ κοκκινο ” και τις συνέπειες του σκληρού lockdown !
Κανείς δεν έχει αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για τη νέα “ιλαροτραγωδία “
που εξελίσσεται στην Τήνο . Αυτή τη φορά μάλιστα  είδαμε στέλεχος της εταιρείας που αγοράστηκαν από την Π.Ν.Α. τα rapid test , να…. καταφθάνει ταχύτατα στην Τήνο και να μεταβαίνει στο Κέντρο Υγείας του νησιού μαζί   το στέλεχος του κ. Χατζημαρκου την κα Έπαρχο Τηνου…Ευτυχώς ….τουλαχιστον δεν τόλμησε κανείς -μεχρι τώρα -να μεταθέσει ευθύνες σε αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή κατα  του covid/19 και αναφέρομαστε   στο στελεχιακό δυναμικό του Κ.Υ.  Τήνου!
Είμαστε στο ίδιο- κακόγουστο – “έργο” θεατές, με τα rαpid test  της ιδιας εταιρείας που επέλεξε ο κ.Χατζημαρκος και οι συνεργάτες του  να δημιουργούν αναστάτωση  όπως σε  Πάτμο, Λειψους, Κάλυμνο, Κάρπαθο κτλ.
Αναδειξαμε το  θέμα πολιτικά, θέσαμε ερωτήματα  και αναδειξαμε  τα προβλήματα που δημιούργησε στην κοινωνία μας….
Η δικιά μας φωνή ήταν “ενοχλητικη….  Μας απείλησαν,  μας χλευασαν, μας καθυβρισαν  …. και πειστική απάντηση δεν έδωσαν(όπως συνηθίζουν άλλωστε..)!
Όσο και να θέλει “να επιβάλλει  σιωπή ” η ηγεσία της Π.Ν.Α. δεν θα τα καταφέρει…..Έχει μεγάλες ευθύνες για το μπαχαλο που δημιουργείται κάθε λίγο και λιγάκι στα νησιά μας….Ευθύνες που γίνονται μεγαλύτερες για το μεγάλο κόστος της αγοράς και στην επιλογή  των συγκεκριμένων  test rapid…. Στις καταγγελίες που ακούστηκαν για τη συγκεκριμένη προμήθεια απάντηση έδωσε μονο η εταιρία. .. δηλ.ο προμηθευτής! Η Περιφερειακή Αρχή Νοτιου Αιγαίου ή κρύβεται και δεν απαντά ή βρίζει  οποίον θέτει πολιτικά ζητήματα!
Δεν θα εκπλαγουμε αν ο κ.Χατζημαρκος , οι συνεργάτες του και κάποια  ΜΜΕ (που εμφανίστηκαν  στη Ρόδο και έχουν και διαθέσιμα χρήματα να πληρώνουν και “χορηγούμενες” που “λιβανιζουν” τον  κ.Περιφερειάρχη και λειτουργουν προσβλητικά   στους ασκουντες κριτική) πουν ότι φταίνε….  κάποιοι άλλοι!
Αλλά τα ερωτήματα παραμένουν :
-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα συγκεκριμενα κορεατικά test rapid και η συγκεκριμένη εταιρία;
– Χρησιμοποιούνται και από τον ΕΟΔΥ;
– Ποιον συμβουλεύτηκαν πριν παραγγείλουν το υγειονομικό υλικό που διένειμαν με “μπολικες ” φωτογραφίες  και όταν άρχισαν τα προβλήματα παραλίγο να τους ψάχνουμε  στην…εκπομπη της συμπαθούς κας  Νικολουλη;
-Ποιοι έκαναν  τις διαπραγματεύσεις για την τιμή των συγκεκριμενων test rapid όταν αγοράστηκαν αρκετές  χιλιάδες προς 8,48€ έκαστο;
Διότι… αφενός η συγκεκριμένη προμηθευτρια   εταιρία πούλησε αλλού  πολύ φθηνότερα   σημαντικά  μικροτερες ποσότητες test rapid  και αφετέρου άλλοι ΟΤΑ προμηθεύτηκαν μικρότερες ποσότητες ευρωπαϊκών test rapid και εγκεκριμένων απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας  σε σημαντικά χαμηλότερες τιμες σε σχέση με την Π.Ν.Α.!
Επισημαίνουμε ότι κινούμαστε σταθερά   με συγκεκριμένα πολιτικά επιχειρήματα, ερωτήματα και παρουσίαση στοιχείων και γεγονότων με πολιτισμενο πολιτικό  τρόπο και  απευθυνόμαστε στην ηγεσία της Π.Ν.Α.  ΔΕΝ είμαστε εκπρόσωποι καμμίας εταιρείας  , αυτό τον ρολο ας τον διαδραματίσουν άλλοι ….Δεν θα μας εκπλήξει τίποτα πλεον….διοτι εμάς δεν μας παραχωρούν με ευκολια  για τις μετακινήσεις μας ελικόπτερα και κότερα όπως άλλους…!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π. Ε.
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.