Χατζημάρκος: “Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού ρεμάτων στα νησιά μας”

Σημαντική προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία επικεντρώνονται στον εκτενή καθαρισμό των ρεμάτων, έχει κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Στα περισσότερα νησιά, τόσο των Κυκλάδων όσο και της Δωδεκανήσου, έχουν ξεκινήσει οι αναθέσεις – μέσω διαγωνισμών 3ετούς διάρκειας – για τον καθαρισμό των ρεμάτων και τη θωράκιση των νησιών από τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμών που έχει γίνει στην ιστορία των νησιών μας.

Είναι εκατοντάδες τα ρέματα στα νησιά μας και πολλά συνυπάρχουν με το οικιστικό περιβάλλον. Η μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμών που έγινε στην ιστορία των νησιών μας, είναι σε εξέλιξη. Συνεχή.

Φαίνεται, ακόμα και σε εμάς, να μην τελειώνει η λίστα αλλά αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε με διαφορετική αντίληψη και περάσαμε στην σταθερή και δωδεκάμηνη διαδικασία καθαρισμού τους”, ανάφερε ο κ. Χατζημάρκος σε σχετική ανάρτηση, ενώ εμφανίστηκες προβληματισμένος από την αδιαφορία κάποιων πολιτών οι οποίοι πετούν σκουπίδια στα ρέματα. “Τώρα, γιατί εκτός από βλάστηση και φερτά υλικά πρέπει να μαζεύουμε και σκουπίδια από τα ρέματα, αυτό πρέπει να το απαντήσουν κάποιοι συμπατριώτες μας που νομίζουν πως η προστασία της ζωής τους είναι ευθύνη μόνο των “άλλων“, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.