Φ. Κουρμούσης: Έως 180.000 δανειολήπτες στην πλατφόρμα για την πρώτη κατοικία (Video)

Ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους εξήγησε τη διαδικασία και ανέφερε τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Πρεμιέρα με 2.600 αιτήσεις οφειλετών «κόκκινων» δανείων έκανε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς να παρατηρηθούν τεχνικά προβλήματα.

Όπως είπε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης μιλώντας στο Open Beyond, η αίτηση ολοκληρώνεται περίπου μετά από μία εβδομάδα για να έρθουν όλα τα στοιχεία αυτόματα ώστε ο πολίτης να μη χρειάζεται να μαζεύει χαρτιά. Το μόνο που χρειάζεται να έχει είναι το πιστοποιητικό βαρών από το Υποθηκοφυλακείο.

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πλατφόρμα θα αφορά από 130.000 έως 180.000 σπίτια. Τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια είναι περίπου 400.000, ωστόσο τα μισά από αυτά έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη» δήλωσε ο Φ. Κουρμούσης.

Αναφερόμενος στη διαδικασία, επισήμανε ότι αφού γίνει η αίτηση στην πλατφόρμα, μέσα σε ένα μήνα παρέχεται η λύση στον δανειολήπτη.

«Μέσα σε 7 μέρες έρχεται η απάντηση για το αν είναι επιλέξιμος ή όχι. Εφόσον ο δανειολήπτης είναι επιλέξιμος, εντός ενός μηνός η τράπεζα δίνει τη λύση ρύθμισης που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή 25 χρόνια εξόφληση, 2% επιτόκιο και διαγραφή του υπολοίπου δανείου που ξεπερνάει την εμπορική αξία του ακινήτου.  Γνωρίζεις από την πρώτη στιγμή τι επιδότηση θα λάβεις» τόνισε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους.

Πηγή: avgi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs