Φωτεινή Αραμπατζή : Μνημόνιο Συνεργασίας για τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών

Και ταυτόχρονη ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων της περιβαλλοντικής ρύπανσης

Την ιδιαίτερη βαρύτητα, που αποδίδει η χώρα μας στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της προστασίας των ιχθυοαποθεμάτων και της κυκλικής οικονομίας καταδεικνύει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της «ΕΝΑΛΕΙΑ», του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των Ελλήνων αλιέων για τον συστηματικό καθαρισμό των θαλασσών μας από το πλαστικό.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή η οποία μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Αποχρώσεις» του Μεσόγειος 105,4 ανάφερε πως το μνημόνιο στοχεύει στον καθαρισμό, στη διάσωση και αποκατάσταση βεβαρημένων θαλασσίων περιοχών από την περιβαλλοντική ρύπανση αλλά και τα υπολείμματα ειδών αλίευσης στην ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας μέσω της αξιοποίησης των θαλασσίων απορριμμάτων και φυσικά στην ενίσχυση του εισοδήματος των αλιέων από τη συλλογή απορριμμάτων.

Παράλληλα, το Μνημόνιο στοχεύει και την ταυτόχρονη ψηφιακή καταγραφή των δεδομένων της περιβαλλοντικής ρύπανσης, που εντοπίζεται στις ελληνικές θάλασσες.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ :

https://www.facebook.com/apochroseis/videos/3985810494830578

Φωτεινή Αραμπατζή – Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.