Φοροκαταιγίδα- ξεκινούν οι πληρωμές φόρων

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι φορολογούμενοι από την ερχόμενη εβδομάδα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2020 . Υπολογίζεται ότι θα πρέπει να πληρωθούν πάνω από 6 δισ ευρώ για φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα:

Φόρος Εισοδήματος:

Στα εκκαθαριστικά ενσωματώνονται όχι ένας άλλα μέχρι και πέντε διαφορετικοί φόροι: ο φόρος εισοδήματος, ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης, το τέλος επιτηδεύματος, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης και η προκαταβολή φόρου. Ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Η πρώτη μέχρι 31 Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη έως τις 29 Νοεμβρίου. Οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να σπάσουν σε περισσότερες δόσεις την πληρωμή του φόρου είτε χρησιμοποιώντας την πιστωτική τους κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις είτε με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων της εφορίας στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει αλλαγές.

Μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, πάνω από 1 εκατ. επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να καταβάλουν μέχρι την τελευταία ημέρα του Ιουλίου το ΦΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο του έτους

Σημειώνεται πως η προθεσμία υποβολής φορολογικής δήλωσης λήγει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου , για τους 600.000 φορολογούμενους που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα δήλωση με τσουχτερά πρόστιμα από 100-500 ευρώ.

ΕΝΦΙΑ:
Στα τέλη Αυγούστου αναμένονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα είναι φέτος ελαφρύτερος από 10% έως 30%. Και φέτος ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2020.
ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ :
Έως το τέλος του έτους θα πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.