Φοίνικας Σύρου ONEX – Ολυμπιακός στην επανεκκίνηση της Volleyleague Ανδρών

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Χωρίς διαφοροποιήσεις στην προκήρυξη του πρωταθλήματος θα αρχίσει εκ νέου η Volley League στις 15 Ιανουαρίου, με το παιχνίδι ανάμεσα στον Φοίνικα Σύρου και τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική.

Δεν αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος βόλεϊ κατά την επανεκκίνηση της Volley League. Αυτό αποφασίστηκε στη τηλεδιάσκεψη των οκτώ ομάδων της μεγάλης κατηγορίας.

Το πρωτάθλημα αρχίζει πάλι την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου με το ματς του Φοίνικα Σύρου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (14η αγωνιστική) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα δώσουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η πρώτη ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Οι ομάδες από την 5η έως την 8η θέση θα παίξουν ξεχωριστό πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ παραμονής με την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. Και για το πρωτάθλημα θέσεων 5-8 οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Από εκεί και πέρα, η ΕΣΑΠ αποφάσισε η τελική φάση του Λιγκ Καπ να διεξαχθεί με τη μορφή final four. Ακόμη, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος θα ζητήσει από την ΕΟΠΕ το Κύπελλο να γίνει μόνο με ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας.

Αναλυτικά η εκτενής ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αναφέρει τα παρακάτω:

«Θέματα που αφορούν στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος Volley League 2020-21 από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 με τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής συζητήθηκαν στην τηλεσυνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΑΠ ύστερα από τη σχετική υπουργική απόφαση που επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνων στο επαγγελματικό βόλεϊ ανδρών.

Η τηλεσυνεδρίαση έγινε παρουσία των εκπροσώπων των οκτώ ΤΑΑ και συζητήθηκαν τα θέματα του Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς” και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται πως σε εκκρεμότητα από τη 2η αγωνιστική είναι και η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – ΟΦΗ.

Έγινε ενημέρωση για θέματα που περιλαμβάνονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο και συζητήθηκαν πρακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τους σχολαστικούς ελέγχους και τα τεστ Covid-19 που θα πρέπει να διενεργούν οι ομάδες, πάντα σε συνεργασία και ενημέρωση με την ΕΣΑΠ αλλά και τις αρμόδιες αρχές και έγινε ανάλυση της χορηγικής συνεργασίας με τον όμιλο “Βιοϊατρική”.

Αποφασίστηκε το αγωνιστικό καλεντάρι της σεζόν, το οποίο θα ανακοινωθεί άμεσα από το αγωνιστικό τμήμα της ΕΣΑΠ, πάντα με βάση το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος που προβλέπεται από την προκήρυξη. Σύμφωνα με αυτό, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (14η αγωνιστική) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα δώσουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η πρώτη ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια. Οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Οι ομάδες από την 5η έως την 8η θέση θα παίξουν ξεχωριστό πρωτάθλημα 6 αγωνιστικών και η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης θα παίξει μπαράζ παραμονής με την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22. Και για το πρωτάθλημα θέσεων 5-8 οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους.

Αποφασίστηκε να διεξαχθεί final-4 για το Λιγκ Καπ “Νίκος Σαμαράς”, με τον πρόεδρο του ΑΠΣ Φιλίππου Βέροιας, Δημήτρη Πιτούλια, να αναλαμβάνει διερευνητική επαφή με τους φορείς της Βέροιας και χορηγούς για να αναλάβει τη φιλοξενία της διοργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως στα ημιτελικά της διοργάνωσης έχουν προκριθεί ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο ΑΟ Φοίνικας και ο ΑΠΣ Φίλιππος Βέροιας.

Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, με την οποία η ΕΣΑΠ θα αιτηθεί τη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών μόνο με ομάδες της Volley League ανδρών.

Επίσης ανακοινώνεται πως ο αγώνας ΑΟ Φοίνικας – Ολυμπιακός για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 στις 20:00 και θα μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής μαζί με τους διαιτητές θα ανακοινωθούν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2020».

Volleyleague Ανδρών: Το πρόγραμμα, οι διαιτητές και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της 3ης αγωνιστικής

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ερμούπολη, γυμναστήριο Δ. Βικέλας, 20.00 (Ε.Ρ.Τ.): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Συρίγος, Παπαδημητρίου, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Μαρούσι, γυμναστήριο Άγιος Θωμάς, 17.00 (Live Streaming): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Πρέντζας, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Βαρατάσης, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Ηράκλειο, γυμναστήριο Λίντο (*) (Live Streaming): Ο.Φ.Η. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς

Διαιτητές: Ονόπας, Αγγελίδης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κανδηλιεράκης, Κουνδουράκη, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Βέροια, γυμναστήριο Δ.Α.Κ. Βέροιας, 18.00 (Live Streaming): Α.Π.Σ. Φίλιππος – Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βένος, Λαναράς, Γραμματεία: Ψάρρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.