Φιλ. Ζαννετίδης στον Χαρ. Κόκκινο: «Λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά»

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη στον Χαράλαμπο Κόκκινο*

Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα αποθρασύνεται, έλεγε ο αρχαίος  Έλληνας φιλόσοφος Δημόκριτος.

Δεν νομίζω να υπάρχει προηγούμενο στα πεπραγμένα δημόσιας διοίκησης καταδικαστεί αμετάκλητα κάποιος για πεπραγμένα στη θητεία του ως διορισμένος γ.γ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, να του δοθεί χάρη από την πολιτεία και αυτός να συνεχίζει να μας ….παρέχει τις… υπηρεσίες… του και να είναι επί παντός του επιστητού  τιμητής.  Άλλοι αυτοδιοικητικοί δεν έχουν το προνόμιο αυτό και δεν μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι.(περίπτωση Ψωμιάδη κ.λ.π).

Φυσικά και χρειάζεται να έχει κάποιος απεριόριστες γνώσεις για να μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο ηπείρους, να ταξιδεύει την ίδια μέρα και ώρα με δύο διαφορετικά μέσα (πλοίο- αεροπλάνο), από δύο διαφορετικά νησιά, να καταλάβει ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και τον ψάχνουν και να αρχίσει να επιστρέφει χρήματα σε φορείς από όπου κατέθεσε ίδιες μετακινήσεις!

Έχασε όμως για κακή του τύχη τον λογαριασμό. Βλέπεις δεν περίμενε από ανθρώπους με περιορισμένες γνώσεις, όπως ο ίδιος διατείνεται, ότι θα ανακάλυπταν τα πεπραγμένα του.

Βυσσοδομεί πάνω στην αγωνία των επιχειρηματιών που δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΝΗΣΙδΑ  της Περιφέρειας και σε άλλα κοινωνικά προβλήματα, προκειμένου να αποκτήσει πολιτικά οφέλη και συμπάθειες. Ο λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Έχουν  όμως την γνώση οι φύλακες.

Κάτι τέτοιους τους έχει αποσύρει ο λαός,  που μόνο αυτός έχει την δύναμη και τον τρόπο να το κάνει.

 

Υ.Γ  Κύριε Κόκκινε σε προκαλώ δημόσια να μας πεις από ποιες επιτροπές της περιφέρειας αμείβομαι όπως μεταξύ άλλων συκοφαντικών για το πρόσωπο μου αναφέρεις.

Υ.Γ2  Εγώ δηλώνω δημόσια ότι όλο το διάστημα που έχω την τιμή να υπηρετώ από αυτό το αξίωμα του Αντιπεριφερειάρχη  τους νησιώτες μας, διατελώ με ειδική άδεια άνευ αποδοχών από την υπηρεσία μου. Πέρα της αντιμισθίας που κατά τον νόμο δικαιούμαι, δεν έχω πάρει ούτε παίρνω χρήματα από καμιά  επιτροπή. Φρόντισε λοιπόν να αποδείξεις  τις επιτροπές και τα χρήματα.

Είσαι και στο εποπτικό της ΕΝΠΕ τρομάρα σου και δεν ξέρεις τα βασικά!

Φιλήμονας Ζαννετίδης Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

—————————————————————————–

*Η αρχική δήλωση του Χαράλαμπου Κόκκινου : «έπεσαν σε “ξέρα” οι ελπίδες για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα Νησίδα»

Με καταγεγραμμένες πλέον τις  πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων τους (εστιάτορες, τουριστικά καταλύματα και λοιπές  επιχειρήσεις τουρισμού , κτλ)  αλλά και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών  (6.404 τον αριθμό που δεν επιχορηγήθηκαν δηλ. το 64% των ενδιαφερομένων) των νησιών μας  μετά τον “αποκλεισμό” τους  από το πρόγραμμα” ΝΗΣΙΔΑ” επανερχόμαστε , επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής :

-Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα (αντίστοιχο του “ΝΗΣΙΔΑ” )που στόχο θα έχει να χρηματοδοτηθούν -έστω και με μικρά ποσά- οι επιχειρήσεις που δεν έτυχαν επιχορήγησης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλαν  από το υστέρημά τους χρήματα για την υποβολή φακέλου/πρότασης ενίσχυσης  από το” ΝΗΣΙΔΑ”! Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας και την τεκμηριώνουμε .

-Τα χρήματα να αναζητηθούν από  την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου :α) μέσω   εθνικών πόρων  σε συνεργασία με την κυβέρνηση ή β) μέσω του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται ή μέσω   του νέου ΕΣΠΑ που τώρα ξεκινά!
Αυτό θα σημάνει άμεση “απορρόφηση” – αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων πόρων και- το κυριότερο- θα λάβουν “οξυγόνο” για να επιβιώσουν οι ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

-Ας συνεργαστεί η Περιφερειακή Αρχή Ν. Αιγαίου με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου , με την Περιφέρεια Κρήτης που αναζητά αντίστοιχο νέο πρόγραμμα ,  με την Περιφέρεια Ηπείρου που έκανε καλύτερη διανομή των διαθέσιμων πόρων της και την Περιφέρεια  Βόρειου  Αιγαίου που διέθεσε 40εκ παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερο πληθυσμό και λιγότερες ΜΜΕ σε σύγκριση  με την περιοχή μας !

-Ο κ. Χατζημάρκος και οι συνεργάτες του θα πρέπει να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια διότι καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας που μιλάνε για εύνοια συγκεκριμένων… και αποκλεισμούς “μη φίλων της Περιφερειακής Αρχής” και για την διαδικασία αξιολόγησης.. .. Οι θετικές πράξεις να είναι η απάντηση διότι στην κοινωνική οργή και πολιτική  κριτική που αναπτύσσεται και βρίσκει σαστισμένη και σιωπηλή την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου ….

– Οι υβριστικές ανακοινώσεις ….”τεχνοκράτη ”  -έμμισθου Αντιπεριφερειάρχη/ απόφοιτου Λυκείου…..  (!) στην κριτική και τις προτάσεις μας και ο άθλιος τρόπος που απευθύνθηκε μόνο σε εμάς,  έχουν εκθέσει ακόμα περισσότερο τον κ. Περιφερειάρχη και την ” παρέα του”…

-Αν είχαν διατεθεί 49εκ -όπως αρχικά είχαν προβλεφθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου από τον κ. Χατζημάρκο- και όχι 35εκ όπως έγινε τελικά δεν θα είχαν δημιουργηθεί τόσα προβλήματα!

Με δεδομένο  ότι το πρόγραμμα “ΝΗΣΙΔΑ”  αποτέλεσε άλλο ένα πολιτικό” ναυάγιο” για τον κ. Χατζημάρκο και την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αλλά συγχρόνως…. έπεσαν σε “ξέρα ” οι ελπίδες για χρηματοδότηση  χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας είναι ανάγκη να πράξουν ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις!

Οι έχοντες εξουσία δεν πρέπει να αδρανούν  ούτε να λειτουργούν επιλεκτικά, αλαζονικά και εκδικητικά….διότι η κοινωνία μας που υποφέρει κρίνει και  θα επιβεβαιωθεί πολιτικά  το….”μάχαιραν έδωσες…μάχαιρα θα λάβεις “!

Χαράλαμπος Κόκκινος

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου “-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου  -Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.