Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε στη Νάξο

Το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή Κόρωνος Νάξου πήρε επικίνδυνες διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, έντασης έως και 9 μποφόρ, που έπνεαν στην περιοχή το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Δ.Λιανός

Το μέτωπο της φωτιάς στην Κόρωνο έχει περιοριστεί με τη συνδρομή 2 ελικοπτέρων, 2 αεροπλάνων και χερσαίων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, του Δήμου και εθελοντών. Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση όλων των εμπλεκομένων.

 

Νωρίτερα…

Η περιοχή είναι δύσβατη και καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες κατάσβεσης από ξηράς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο με 6 οχήματα και 19 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6οχήματα ενώ ήδη επιχειρούν και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα μαζί με 2 αεροσκάφη για να συνδράμουν στην κατάσβεση.

Σημαντική είναι η συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντών.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κορώνου Γιάννη Κωνσταντάκη η φωτιά, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, αλλά είναι επικίνδυνη για τα ζώα της περιοχής και καταβάλλονται προσπάθειες για τη διάσωση τους.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ώστε να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.