Το 2022 η αποστολή του πρώτου Ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη

Την αποστολή του πρώτου Ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη προγραμματίζει για το 2022 η Eλληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας η οποία προβλέπει τη συνεργασία των δύο Οργανισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA: «Advanced Human and Robotic Exploration ON and AROUND the MOON», καθώς και την έναρξη συνεργασιών γενικής μορφής σε όλους τους τομείς του Διαστήματος.

Έπειτα από πολυετή ερευνητική δραστηριότητα, η Δρ. Πυρηνικής Φυσικής Μαριάνθη Φραγκοπούλου, ίδρυσε τη νεοφυή εταιρεία Herado αντικείμενο της οποίας, όπως σημειώνει στις «Αποχρώσεις» είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος για τη μέτρηση της ακτινοβολίας στο διάστημα. Μετά από πολύ αυστηρές και δύσκολες διαδικασίες, το… παιδί της Ελληνίδας πυρηνικής φυσικού επελέγη για την πρώτη αποστολή του Orion, του καινούργιου διαστημοπλοίου της NASA, στη Σελήνη.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη εδώ:

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΟΚΤΩΡ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΔΟΚΤΩΡ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣΤην αποστολή του πρώτου Ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη προγραμματίζει για το 2022 η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς. Συγκεκριμένα ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός (ΕΛΔΟ) και η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (NASA) υπέγραψαν κοινή δήλωση συνεργασίας η οποία προβλέπει τη συνεργασία των δύο Οργανισμών, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA: «Advanced Human and Robotic Exploration ON and AROUND the MOON», καθώς και την έναρξη συνεργασιών γενικής μορφής σε όλους τους τομείς του Διαστήματος. Έπειτα από πολυετή ερευνητική δραστηριότητα, η Δρ.Πυρηνικής Φυσικής Μαριάνθη Φραγκοπούλου, ίδρυσε τη νεοφυή εταιρεία Herado αντικείμενο της οποίας, όπως σημειώνει στις «Αποχρώσεις» είναι η δημιουργία ενός καινοτόμου συστήματος για τη μέτρηση της ακτινοβολίας στο διάστημα. Μετά από πολύ αυστηρές και δύσκολες διαδικασίες, το… παιδί της Ελληνίδας πυρηνικής φυσικού επελέγη για την πρώτη αποστολή του Orion, του καινούργιου διαστημοπλοίου της NASA, στη Σελήνη.φωτογραφία: mononews.gr

Gepostet von Αποχρώσεις Μεσόγειος FM 105,4 στο "Κόκκινο" am Freitag, 19. April 2019

φωτογραφία: mononews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.