Το σχέδιο της Εκκλησίας για Χριστούγεννα στους ναούς

Έκκληση για δεύτερη φορά στους πιστούς να τηρούν τα μέτρα, αναμένεται να κάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που συνεδριάζει από σήμερα έως και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με το protothema.gr, αρκετοί Ιεράρχες εμφανίζονται προβληματισμένοι για τις μεγάλες λειτουργίες τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων και για το λόγο αυτό αναμένεται να επανέλθουν με νέα εγκύκλιο που θα καλεί τους πιστούς να σπεύσουν να εμβολιαστούν και να απευθύνει σε όλους έκκληση να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα.

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για τον τρόπο που θα γίνονται οι λειτουργίες τα Χριστούγεννα καθώς έλεγχοι γίνονται σε λίγες Εκκλησίες, ωστόσο οι περισσότεροι ιερείς αναζητούν λύση για να εφαρμοστεί η νέα ΚΥΑ, δηλαδή στις θρησκευτικές λειτουργίες αλλά και στα υπόλοιπα μυστήρια ο πιστός να έχει rapid test μαζί του, για προστασία δική του και των υπολοίπων παρευρισκομένων.

Σύμφωνα με την απόφαση, σε εκκλησίες και χώρους λατρείας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο στον κατά νόμο υπεύθυνο, τον ιερέα 1.500 ευρώ και στον πιστό 300 ευρώ, αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

«Σεβόμαστε τα μέτρα της Πολιτείας, τα τιμούμε, αλλά δεν μπορούμε να ελέγχουμε την εφαρμογή τους» συμφώνησαν αρχικά όλοι οι Ιεράρχες, κατά την συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της περασμένης εβδομάδας. «Πώς θα γίνονται οι έλεγχοι σε γάμους και στις μεγάλες λειτουργίες των Χριστουγέννων» είναι το ερώτημα που θέτουν οι Ιεράρχες. Και επισημαίνουν ότι «η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει βγει «μπροστά» και έχει στηρίξει την κυβέρνηση στο θέμα των εμβολιασμών, παρά τις όποιες φωνές αρνητών ιερέων ακούγονται».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.