Το Ναυπηγείο, οι επενδύσεις και ο τουρισμός στο επίκεντρο συνάντησης G. R. Pyatt- Ν. Λειβαδάρα

Επίσημη συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα κ. Geoffrey R. Pyatt και στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας πραγματοποίησε την Τετάρτη 04 Δεκεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.

Ο κ. Πρέσβης, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί μας με αφορμή τα εγκαίνια του Ναυπηγείου Νεώριον Σύρου, δήλωσε για μία ακόμη φορά τον θαυμασμό του για την εικόνα της Σύρου και την προοπτική που έχει για την ανάπτυξη σημαντικών επενδύσεων, σημειώνοντας ότι διαθέτει ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μοναδικά πλεονεκτήματα.

Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν το Ναυπηγείο, σχετικά με το οποίο ο κ. Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τελική έκβαση με την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την αρχή μια νέας εποχής για αυτό μετά από τις δύσκολες φάσεις που πέρασε, σημειώνοντας ότι το ΝΕΩΡΙΟΝ ανέκαθεν αποτελούσε σημαντικό οικονομικό παράγοντα για το νησί μας. Τόνισε δε, ότι τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η πλειοψηφία των Συριανών, στηρίζει τα αναπτυξιακά σχέδια της ΟΝΕΧ και αναμένει την ολοκλήρωση του σχεδίου εξυγίανσης και την εναρμόνιση με τους περιβαλλοντικούς όρους, όπως έχουν εξαγγελθεί από την εταιρεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Λειβαδάρα στη δυνατότητα των συνεργειών που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ του Ναυπηγείου και άλλων οικονομικών και επιστημονικών κλάδων και κυρίως του Πανεπιστημίου. Στο σημείο αυτό, μάλιστα, ο κ. Pyatt ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει επαφές με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, οι οποίες προσανατολίζονται στη συνεργασία του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου με την εταιρεία ΟΝΕΧ.

Το ενδιαφέρον του κ. Πρέσβη στράφηκε, επίσης, προς την οικονομία του νησιού και κυρίως προς το κομμάτι του τουρισμού, για το οποίο ο κ. Λειβαδάρας επεσήμανε ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες από πλευράς Δήμου, μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και του ειδικού τουριστικού Manager που έχει προσληφθεί για αυτό τον σκοπό. Ωστόσο, δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια, ο τουρισμός δεν αποτελούσε προτεραιότητα για τη Σύρο, αλλά το κύριο βάρος δινόταν στο Ναυπηγείο και στις δημόσιες υπηρεσίες, με αποτέλεσμα το νησί μας να έχει μείνει πίσω σε αυτό τον τομέα, σε σχέση με τα άλλα Κυκλαδονήσια.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.