Νάξος αύριο: Παρουσίαση του καλέσματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές 21/4
Έκτακτα δρομολόγια για Αμοργό από την Blue Star Ferries τις ημέρες του Πάσχα
Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Νάξο
Γιάννης Βρούτσης: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές – Να είμαστε πολύ περήφανοι για την καταγωγή μας» (vid)
Τριετίες – Επιστροφή: Οδηγίες από τη ΓΣΕΕ για υπολογισμό και διεκδίκηση
Σαντορίνη: 70 παγκοσμίου κλάσης επαγγελματίες οινοχόοι, στους αμπελώνες του νησιού
Ποιες είναι οι 198 «απάτητες παραλίες» στην Ελλάδα, όπου απαγορεύονται οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες
Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Γαλανάδο Νάξου
Δήμος Θήρας: Οι θέσεις για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου και παρασκευή πρόχειρων γευμάτων
Φεύγουν και οι τελευταίοι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου – Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια
Την Κυριακή στη Νάξο ο Στέφανος Κασσελάκης – Περιοδεία σε Πάρο και Αμοργό

Το νέο καθεστώς των e-αποδείξεων : ποιοι εξαιρούνται

491
SHARES
1.4k
VIEWS

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε ότι ο υπολογισμός του 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα γίνεται με βάση το πραγματικό και όχι το τεκμαρτό εισόδημα, ενώ θα προβλέπεται και ειδική ρύθμιση για συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν αντικειμενική αδυναμία να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσοστό (30%).

Με το νέο καθεστώς των e-αποδείξεων το οποίο θα ενεργοποιηθεί από την Πρωτοχρονιά εκτός από ηλεκτρονικές πληρωμές οι οποίες θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 30% του πραγματικού και όχι του τεκμαρτού εισοδήματος.

Οι e- αποδείξεις

Επίσης, εξετάζεται να υπάρξουν κόφτες οι οποίοι θα εξουδετερώνουν την απειλή έξτρα φόρου στη μεσαία τάξη αλλά και σε φορολογούμενους οι οποίοι δαπανούν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για την εξυπηρέτηση δανειακών υποχρεώσεων ή έχουν υψηλές φορολογικές υποχρεώσεις.

Μια εναλλακτική προσέγγιση αφορά στον υπολογισμό του ορίου 30% στο εισόδημα που είναι πραγματικά διαθέσιμο για κατανάλωση μετά την αφαίρεση των δανειακών υποχρεώσεων ή και των φόρων που αναλογούν ενώ μια άλλη πτυχή συναρτάται με το ύψος του ανώτατου πλαφόν των απαιτούμενων αποδείξεων το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει οριστεί στις 20.000 ευρώ.

Ποιοι εξαιρούνται

Επίσης θα ενσωματωθεί ρύθμιση που θα εξαιρεί ρητώς από την υποχρέωσης συλλογής e-αποδείξεων όσους είναι άνω των 70 ετών, τα  ατομα με αναπηρία 80% και άνω, οι φορολογούμενοι που κατοικούν σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους ή σε νησιά με πληθυσμό έως 3.100 κατοίκους και οι στρατευμένοι.

Όλοι οι παραπάνω υποχρεούνταν να συλλέγουν χάρτινες αποδείξεις, αλλά ουσιαστικά δεν υπήρξε ποτέ έλεγχος και το μέτρο είχε αδρανήσει.

Τα πρόστιμα

Οι φορολογούμενοι θα δυσκολευτούν το 2020 να πιάσουν τον νέο στόχο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που βάζει το υπουργείο Οικονομικών. Οσοι δεν τα καταφέρουν θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή ποινής.

Το πέναλτι φόρου με συντελεστή 22% θα επιβληθεί στο ποσό των e-αποδείξεων που λείπουν, δηλαδή στη διαφορά μεταξύ των αποδείξεων που απαιτούνται και αυτών που θα εμφανίζει ο φορολογούμενος.

Όσοι πέσουν στην παγίδα των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα δουν να φουσκώνει ο λογαριασμός της Εφορίας που θα κληθούν να πληρώσουν το 2021 με την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Σε πολλές περιπτώσεις, η παγίδα που κρύβεται πίσω από τις κάρτες αναμένεται να εξουδετερώσει και τις μειώσεις φόρου που θα προκύψουν για τους φορολογούμενους με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας.

ΠΗΓΗ : in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Next Post

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.