Το μυστικό του ύπνου γίγαντα της Νάξου

Ένα αρχαίο γιγαντιαίο άγαλμα βρίσκεται στην πλάτη του για αιώνες σε έναν λόφο στο όμορφο ελληνικό νησί της Νάξου.

Ο “Κούρος του Απόλλωνα”, γνωστός και ως “Κολοσσός του Διονύσου”, είναι ένα ημιτελές άγαλμα μήκους 10,7 μέτρων (35 πόδια) από ανοιχτό καφέ μάρμαρο Νάξου, βάρους περίπου 80 τόνων.

Ποτέ δεν ανυψώθηκε στο ύψος του. Για κάποιο άγνωστο λόγο, ο Vishal αφέθηκε να ζήσει σε μια κενή γη για πάντα.

Μεταξύ του 5ου και του 4ου αιώνα π.Χ. το μαρμάρινο άγαλμα βρίσκεται στο γραφικό ψαροχώρι του Απόλλωνα στο βόρειο τμήμα της Νάξου.

Ο Κούρος έχει μετωπικό σχηματισμό, με τα χέρια φαινομενικά προεξέχοντα από τα πλευρά και τους αγκώνες λυγισμένους. Επίσης, το αριστερό πόδι του αγάλματος είναι μεγαλύτερο από το δεξί του πόδι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αγάλματα του Κάουρου απεικονίζουν γυμνούς νέους που στέκονται με τα χέρια τους εκτεταμένα. Ωστόσο, είναι σαφές ότι ο Κάυρος του Απόλλωνα σήμαινε την απεικόνιση ενός ηλικιωμένου άνδρα με γενειάδα. Το δεξί του χέρι απλώνεται μπροστά του.

Οι αρχαίοι Έλληνες kuroi ερμηνεύονταν συνήθως ως απεικόνιση του Απόλλωνα, αλλά ο Κάυρος του Απόλλωνα θεωρείται μια απεικόνιση του Έλληνα θεού Διόνυσου λόγω της γενειάδας του.

 

Οι επιστήμονες λένε ότι οι αρχαίοι γλύπτες δεν προχώρησαν στα σχέδιά τους να μεταφέρουν αυτό το Kauro, επειδή ένα πέρασμα θα είχε σκαλιστεί στο λόφο για περαιτέρω μεταφορά στο άγαλμα, και αυτό δεν έγινε ποτέ.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ήταν πολύ βαρύ για μεταφορά. Άλλοι λόγοι για το οποίο το άγαλμα είναι ελλιπές έχουν αναφερθεί σε αναρίθμητους τουριστικούς οδηγούς και ιστότοπους.

READ  Ελληνοαμερικανός Γεώργιος Τύρας σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στο Μπρονξ

Υπάρχει ισχυρισμός ότι αργά στη διαδικασία παραγωγής ανακαλύφθηκε ότι το άγαλμα είχε πολλές ρωγμές, ή ότι οι αρχαίοι γλύπτες πίστευαν ότι ο κολοσσός μπορεί να είχε σπάσει κατά τη διαδικασία της κοπής του από το έδαφος.

Ο λόγος μπορεί να είναι διαφορετικός επειδή το τεράστιο άγαλμα δεν πληρώθηκε για αυτό το έργο. Σε κάθε περίπτωση, η ψυχή αυτού του τεράστιου αγάλματος έχει επιβιώσει για αιώνες παρά την ασυνήθιστη φύση του, ή ίσως εξαιτίας αυτού.

Νάξος: Το νησί ξεπερνά την ιστορία

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παρόλο που είναι σχετικά άγνωστο σε σχέση με πολλά άλλα νησιά της Ελλάδας, είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη για κάθε επισκέπτη.

Παρά το ότι πέταξε κάτω από το ραντάρ σε κάποιο βαθμό, το νησί παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη στην Ελλάδα. Διαθέτει μια υπέροχη ιστορία, με επιρροές από τους Φράγκους και τους Ενετούς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για πολλά μνημεία του Μεσαίωνα. Το νησί έχει ξεπεράσει την ιστορία.

Εκτός από την αξίωση ενός συναρπαστικού παρελθόντος, η Νάξος έχει ένα όμορφο φυσικό τοπίο, καθώς είναι το πιο πράσινο νησί στο αρχιπέλαγος των Κυκλάδων. Τα αγροτικά χωριά του περιβάλλονται από καταπράσινες κοιλάδες και βουνά, μαζί με όμορφες παραλίες.

enp.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

hot horny hunk solo scene.videos porno
freewatchingporn.com
hdmadthumbs