Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων στην Ελλάδα επιστρέφει

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Animasyros συμπληρώνει, φέτος, 15 χρόνια και καλεί δημιουργούς απ΄ όλο τον κόσμο να καταθέσουν τις ταινίες τους έως τις 30 Ιουνίου 2022. Πιστό στο ραντεβού του με τη Σύρο, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους στην Ελλάδα και ένα από τα 20 μεγαλύτερα της Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022 με επίκεντρο την πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Το Φεστιβάλ επεκτείνει, φέτος, τις εκδηλώσεις του κατά μία επιπλέον ημέρα, ενώ αποκτά έναν νέο χώρο, στην Ερμούπολη, τον πρώην χειμερινό κινηματογράφο ΕΡΜΗΣ, όπου για ένα χρόνο η δημιουργική ομάδα του Animasyros θα έχει την ευκαιρία να δώσει ξανά πνοή στον ιστορικό αυτό πολιτιστικό χώρο. Το πρόγραμμα αναμένεται πιο πλούσιο από ποτέ με 7 διαγωνιστικά τμήματαειδικά αφιερώματαεκπαιδευτικά εργαστήριαπεριφερειακές δράσεις, νέες εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες και την Αγορά που αποτελεί, πλέον, κέντρο αναφοράς για τη βιομηχανία του κλάδου στην Ανατολική Μεσόγειο!
Η κύρια θεματική του Animasyros 2022 είναι αφιερωμένη στην παραγωγή animation των Βαλτικών Χωρών (Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία) με τίτλο, The Baltic Animation Way, που στόχο έχει να προβάλλει αυτή την πολύ ιδιαίτερη και νεωτερική σκηνή animation που ανθεί στις χώρες αυτές.Η οπτική ταυτότητα του Animasyros 2022 σχεδιάστηκε από τον πρωτοπόρο στο animation, εικονογράφο και εικαστικό Γιάννη Κουτσούρη. Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης εικονογράφησε βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, δημιούργησε εκατοντάδες χαρακτήρες, λογότυπα, διαφημίσεις και γελοιογραφίες. Υπήρξε μαθητής του σπουδαίου ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου και επί 30 χρόνια έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο δημοφιλείς ταινίες και διαφημίσεις κινουμένων σχεδίων, με τις εταιρίες Κουνούπι και Κουάκ. Από το 2OOO ασχολείται αποκλειστικά με τη ζωγραφική και τη γλυπτική έχοντας πραγματοποιήσει δεκάδες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών της Ελλάδος από το 1973.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.