Τους επόμενους μήνες ολοκληρώνεται η αναβάθμιση και επέκταση του αεροδρομίου της Σύρου

in Σύρος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, συνάντηση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού με τον Συντονιστή Ένταξης Έργων Αεροδρομίων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη δημοπράτηση του έργου ταπείνωσης του λόφου “Νεράιδα”, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα με το έργο της ταπείνωσης του λόφου Νεράιδα, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και το έργο επιμήκυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της σχετικής σύμβασης.

Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου της Σύρου, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη βασική πύλη εισόδου, μετά το λιμάνι της Ερμούπολης, πρόκειται να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Σύρου, μέσω της απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών, μέσω της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connection flights), καθώς και μέσω της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί , το οποίο εξαρχής πίστεψε και επιδίωξε η Δημοτική Αρχή με αποφασιστικότητα και το οποίο οδηγείται στην ολοκλήρωση. Η Σύρος, τους επόμενους μήνες, αποκτά σε λειτουργία ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, το οποίο την τοποθετεί δυναμικά στον αεροπορικό χάρτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Latest from Σύρος

Go to Top